JeugdNieuwsUitslagen

Veel provinciaal succes op NK Sneldammen

Zaterdag 9 juni kwamen in Utrecht zo’n 180 dammers van groot tot klein en van oud tot jong bijeen voor het NK Sneldammen. De ZHDB was ook goed vertegenwoordigd.

Bij de welpen wist Willem Slappendel van DEZ Reeuwijk zich te plaatsen voor de B-finale, hij kon zich daarin goed meten met het overgrote deel van zijn groep, alleen Oleksandra Chumachenko (Brainsport) was een flinke maat te groot. Stan van der Meer (MDV) plaatste zich voor de A-finale, hij eindigde daarin net op de vierde plaats, met wel een knappe remise tegen talent en kampioen Matheo Boxum (Emmeloord).

Bij de pupillen plaatste Lisanne Slappendel (DEZ) zich voor de C-finale, maar hierin bleef ze helaas puntloos. Emre Hageman (DC Den Haag) plaatste zich probleemloos voor de A-finale, waarin hij genoegen moest nemen met het zilver, hij verloor van Ivar Smijers (WSDV) die even veel punten scoorde, maar op basis van de score in de voorrondes verwees Emre Ivar naar plaats drie.  Kampioen hier werd Simon Harmsma van DEZ Culemborg.

Bij de aspiranten moest Gokhan Bagci (DC Den Haag) in de B-finale genoegen nemen met een zesde plaats, toch niet zo gek voor iemand die al een tijd niet meer gedamd heeft. Zijn clubgenoot Berke Yigitturk kwam na zeven rondes als beste uit de bus, voor Tom Rinner (DUO) en Darja Koullen (DIOS-Eureka) en mag hij zich dus een jaar sneldamkampioen van Nederland in zijn categorie noemen!

Bij de junioren geldt hetzelfde voor Wouter Morssink (ADC), na dertien rondes “round robin” eindigde hij weliswaar gelijk met Nick Waterink (Hoogeveen), maar het onderlige duel had hij gewonnen. Het brons was voor Marco de Leeuw (RDC).

Ook bij de vrouwen een rondtoernooi met zestien deelneemsters, Maaike de Bruin (DEZ Reeuwijk) wist helaas slechts een punt te scoren, Hanny de Vaal-Kokshoorn scoorde er zes. Kampioene werd Olga Kamychleeva (DIOS-Eureka).

Bij de senioren tot en met een rating van 900 wist Robert van Diggele (ADC) zich te plaatsen voor de B-finale, hierin kwam hij niet verder dan de zesde plaats, maar dat was wel slechts twee punten achter de kampioen. LDC’ers Glenn Hardenberg en Alex Zwanenburg plaatsten zich voor de A-finale. Alex werd hier achtste, Glenn pakte het brons, achter kampioen Gerrit Klompenhouwer (DIOS-Achterhoek).

In een ratingcategorie hoger wist Ruben Groenendijk (DEZ) beslag te leggen op de eerste plaats in de C-finale. Frans Teijn (DC Den Haag) en Arie van der Knaap (Kijk Uit) plaatsten zich voor de B-finale. Beiden scoorden acht punten, maar op basis van de regels werd Frans vijfde en Arie derde. Ook acht punten waren er voor Herman Vroom (DC Den Haag), maar dan in de A-finale. Dit was goed voor het brons, achter kampioen Gerard Zijlema (WSDV) en Dennie van Dijk (Oerterp).

Tot slot de hoogste categorie. Steven den Hollander (RDC)  kwam in de C-finale niet verder dan de zevende plaats.  Zevende werd ook Martin van der Sluis (Samen Sterk), in de B-finale, net voor Arjen de Mooij (RDC). Anton van Berkel (Van Stigt Thans) en Frerik Andriessen (RDC) wisten zeven punten bij elkaar te spelen in de A-finale, Anton pakte hiermee het brons, Frerik werd vijfde. Anton baarde tevens opzien door als enige te winnen van kampioen Roel Boomstra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.