JeugdNieuws

Twee keer goud, een keer zilver op jeugd-NK’s

In de meivakantie werd een groot deel van de jeugd-NK’s verspeeld. Westerhaar was wederom het decor voor het NK junioren, dat dit keer geen halve finale kende. Wouter Morssink, Marco de Leeuw en Berke Yigitturk waren hier de regio-deelnemers. Berke is nog aspirant maar kon goed meekomen, hij eindigde met negen uit negen precies in het midden. Drie punten meer waren er voor Marco. Wouter maakte deel uit van een drietal dat dertien punten vergaarde. Marchiel Weistra viel af op basis van een minder plusjessaldo. Nick Waterink en Wouter hadden hetzelfde saldo en onderling resultaat en dus volgde er een barrage, die in het voordeel van Wouter uitpakte.

In Den Haag werd door Stichting The Hague Open het NK Pupillen georganiseerd, met als local hero Emre Hageman. Al vroeg in het toernooi versloeg hij zijn enige echte concurrent Simon Harmsma. Hij stond slechts een punt af en heroverde met vijftien punten de titel.

In Hoogeveen werd een week later het NK Welpen verspeeld. Stan van der Meer begon met een nederlaag tegen benjamin en de latere kampioen Matheo Boxum maar herstelde zich prima, hij werd met veertien uit negen keurig tweede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.