JeugdNieuws

Berke Yigitturk aspirantenkampioen!!

(bron: site Damclub Den Haag)

Berke Yigitturk heeft in een rechtstreeks duel met zijn concurrent Machiel Weistra in de laatste ronde het Nederlands kampioenschap voor aspiranten veroverd. In de slotronde moest Berke winnen om de titel te veroveren omdat hij een punt achterstand had op de titelverdediger. Vrijdag zag het er nog naar uit dat het precies andersom zou zijn. Maar de aanval van Berke tegen Roland Kreeft sloeg niet door, terwijl Machiel onverwacht toch wist te winnen. Daardoor leek het scenario van 2017 zich te gaan herhalen toen Machiel een punt voorsprong met succes verdedigde.

Berke liet Machiel een flankaanval opbouwen die hij succesvol omsingelde. Op het juiste moment ruilde Berke de aanvaller van het bord en creëerde daarmee een heel klein voordeeltje. Op het moment dat Machiel naar remise wilde afwikkelen door met een offer een doorbraak te forceren, kreeg Berke echte winstkansen. Daar profiteerde hij optimaal van zodat hij voor de tweede keer Nederlands aspirantenkampioen werd. Machiel heeft overigens nog wel een remise gemist.

Berke speelde dit jaar een zeer sterk toernooi waarbij hij de confrontaties zeker niet uit de weg ging. In de eerste ronde speelde hij een mooie omsingeling met wit in de Keller-opening en in de derde ronde besliste hij de partij met een zeer fraaie combinatie. Pas in de vierde ronde trof hij clubgenoot Emre Hageman, die in een bloedstollende partij in het voordeel van de nieuwe kampioen beslist werd.

Voor pupillenkampioen Emre Hageman liep het toernooi iets minder goed dan bij zijn debuut vorig jaar, toen hij eindigde als derde. Hij eindigde nu met 9 uit 9 als vijfde. Emre en Berke herhaalden hiermee wel het kunststukje uit 2016 toen zij beiden ook al kampioen werden bij de pupillen en aspiranten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.