JeugdNieuwsUitslagen

Twee nationaal sneldamkampioenen!

Zaterdag werd in Utrecht gestreden om acht nationale sneldamtitels. In bijna elke categorie waren ZHDB’ers actief, alleen bij de junioren niet, maar daar waren slechts elf deelnemers.

Bij de welpen speelden Emre Hageman (DC Den Haag/DC Scheveningen), Raham Abdoel (CCR) en Pim Jacobs (Samen Sterk) mee. Raham en Pim waren in de halve finale niet opgewassen tegen de meeste anderen en moesten genoegen nemen met de C-finale. Raham werd hier gedeeld vijfde en Pim derde. Emre plaatste voor de A-finale met een vierde plaats. De tegenstanders hierin bleken toch wat sterker, maar een zesde plaats mag een keurig resultaat genoemd worden.

Bij de pupillen vier deelnemers: Gokhan Bagci, Kirsty Wahjuwibowo en Berke Yigitturk (allen DC Den Haag) en Delphine Hunik (DC VELO). Delphine viel hetzelfde lot ten deel als Pim en Raham. Ook in de C-finale lukte het haar niet veel punten te scoren, maar ze wist wel als een van de weinigen de kampioen van deze finale op remise te houden. Gokhan en Kirsty plaatsten zich voor de B-finale,voor Kirsty had er wellicht meer in gezeten, ze kwam een neuslengte te kort voor de A-finale. Gokhan lukte het niet een goede prestatie neer te zetten, hij werd gedeeld zevende. Kirsty kwam ook nu weer net te kort om eerste te worden. Berke wist zich, naar verwachting, te plaatsen voor de A-finale en daarin hij was hij oppermachtig, hij stond slechts een remise toe. Hij werd dus sneldamkampioen van Nederland!!

Bij de aspiranten ook vier ijzers in het vuur. Jari Brennikmeijer (DEZ Reeuwijk), Anish Ramkhelawan (CCR),Wouter Morssink (Samen Sterk) en Marco de Leeuw (RDC). Jari en Anish misten nog behoorlijk wat ervaring tussen de vaak oudere en sterkere spelers. Jari werd zesde in de C-finale en Anish achtste. Titelverdediger Wouter en Marco plaatsten zich voor de A-finale. Marco werd hierin vijfde en Wouter vierde, met name door te veel remises.

Twee deelneemsters bij de vrouwen, Denise van Dam (RDC) en Mariska Groenendijk-Bos (DEZ Reeuwijk, maar geplaatst via ZHZ). Hanny de Vaal-Kokshoorn (DC Den Haag) moest helaas afzeggen wegens gezondheidsredenen. Denise kwam net te kort voor de A-finale, maar ze schreef wel de B-finale op haar naam. Mariska plaatste zich wel voor de A-finale, maar werd hierin gedeeld zevende.

In categorie C twee deelnemers, Arie Dubbelaar (KDC) en Glenn Hardenberg (LDC). In de halve finale verging het Arie niet zo best, maar de C-finale wist hij met overmacht op zijn naam te schrijven. Glenn plaatste zich voor de A-finale en had lang zicht op een podiumplek. Hij eindigde ex aequo op de derde plaats, maar de regels verwezen hem echter naar de vierde plaats.

In categorie B kwamen de deelnemers allen van DC Den Haag: Radjen Kalloe, Herman Vroom en Frans Teijn (dankzij een late afzegging van Reza Ghafoerkhan (DC VELO), al speelt Frans ook bij Van Stigt Thans en De Hofstad Dammers). Frans moest blijkbaar nog wat opwarmen, hij plaatste zich voor de C-finale. Deze wist hij echter met lichte overwicht te winnen. Voor Radjen zat de A-finale er net niet in. In de B-finale zat het hem ook niet mee, met name tegen de spelers doe uiteindelijk onder hem eindigden, hij werd vierde. Herman’s doel was zich te plaatsen voor de A-finale, hetgeen ook lukte. Hierin speelde hij vier keer remise en won er drie, dat ruim genoeg was om sneldamkampioen van Nederland te worden!

Drie deelnemers in categorie A, Bas Messemaker (DC Den Haag), Jeroen Kos (DC Den Haag/vST), Ron Heusdens (vST) en Anton van Berkel (vST, geplaatst via Noord-Brabant). Jeroen kon het helaas niet bolwerken tussen de vele grootmachten en moest genoegen nemen met de C-finale, waarin hij vijfde werd. Anton plaatste zich net niet voor de A-fnale en trok zich daarna terug.  Bas en Ron plaatsten zich wel voor de A-finale, maar kwamen hierin wat te kort, met name Ron kon niets winnen, ze werden gedeeld vierde. De top-drie bestond uit Roel Boomstra (derde), Jan Groenendijk (tweede) en kampioen van Nederland Alexander Baljakin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.