Nieuws

In memoriam Jan Dekker (1930 – 2015)

In memoriam Jan Dekker

Heerhugowaard 24 januari 1930 – Delft 26 juni 2015

(door Mees van den Bosch)

Op vrijdag 26 juni 2015 verloor damvereniging DOS een van haar meest geliefde leden! Jan Dekker….De Man van Staal

Altijd aanwezig, nooit ziek en door IEDEREEN beschouwd als een echte vriend. Je bent een spekkoper met zo’n lid! Speelde het hele jaar door: onderlinge clubwedstrijden, wedstrijden in zowel de provinciale als de landelijke competitie. Met liefde voor het spel, met inzet.

Jan hield vooral van sneldam-dagen. In Wateringen, Gouda of Heerhugowaard, waar Jan 85 jaar geleden werd geboren. Als we daar speelden kwamen er veel inwoners van dat prachtige stadje een kijkje nemen. De oudere bezoekers liepen dan onmiddellijk naar Jan. Alsof ie nooit was weggeweest.

Geliefd was Jan Dekker. Niet alleen bij de DOS-vrienden, maar ook bij alle andere verenigingen waar we kwamen. Een reclame voor onze club. Belangstelling tonend voor het wel en wee van de anderen en trots op zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.

In het schuurtje van Jan stonden damklokken, die Jan repareerde om het materiaal op peil te houden. Chauffeur waar het maar kon en moest.

Er wordt wel eens gezegd :” Niemand is onvervangbaar!” Fout!! JAN DEKKER IS ONVERVANGBAAR en er zal altijd met liefde en eerbied aan hem worden gedacht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.