Informatie

Jeugdtoernooi VELO Wateringen

(verslag en foto: Alex Zwanenburg)

Voor de tweede maal in successie werd zaterdagmiddag 23 mei door damclub VELO Wateringen in samenwerking met de ZHDB jeugdcommissie het plaatselijke jeugdtoernooi met open inschrijving georganiseerd. Onder de noemer klein maar fijn speelden in totaal zeven deelnemers (drie pupillen en vier beginners) in een rondtoernooi vol enthousiasme om de prijzen.

Damlust Gouda talent Evert Florijn wist met een fraaie honderd procent score van twaalf punten met schijnbaar speels gemak zowel bij de categorie beginners als ook in het totaalklassement de eerste plaats te veroveren. Het zilver bij de beginners ging met tien punten naar Damlust Gouda talent Christiaan Visser die in speelronde vijf zijn aanval op de tweede plaats van het totaalklassement succesvol afrondde met een overwinning op DC Scheveningen pupil Tim Pronk. Op plek drie bij de beginners finishte Damlust Gouda speler Albert-Jan van Bemmel met vier punten. De sportiviteitprijs bij de beginners werd uitgereikt aan het Wateringse schooldamtalent Dylan Wirodiekromo, die ondanks dat hij geen punten uit het vuur sleepte zijn partijen met aanstekelijk enthousiasme bleef spelen en de moed niet opgaf.

Met een flitsende start van overwinningen kon DC Scheveningen pupil Tim Pronk de concurrentie op een beslissende achterstand zetten. Met acht punten en alleen verliespartijen tegen beide koplopers in de speelgroep wist hij de eindzege bij de categorie pupillen en de derde plek in de groep te behalen. Bij de pupillen eindigde Giselle Hunik van VELO Wateringen met vijf punten op plek twee door onder andere partijwinst tegen Albert-Jan van Bemmel net voor haar jongere zusje Delphine van VELO Wateringen die met drie punten het brons in ontvangst mocht nemen.

JgdtrnVELO2015

Aan het eind van deze geslaagde jeugddammiddag kregen alle deelnemers uit handen van VELO Wateringen voorzitter Ben de Koning een beker uitgereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.