JeugdNieuwsUitslagen

Messemaker, Vroom en Hardenberg sneldamkampioenen

Zaterdag 25 april was de speelzaal van DC Den Haag het toneel van het provinciaal sneldamkampioenschap om de tickets te verdelen voor het NK op 13 juni in Utrecht.

In Categorie C elf deelnemers, waarvan er één al zeker was een NK-ticket. Hanny de Vaal – Kokshoorn (DC Den Haag) was namelijk een van de twee vrouwen die zich hadden ingeschreven. Gedeeld derde met dertien punten werden Gé Berbee (KDC) en Alex Kruyshoop (DC Den Haag) en laatstgenoemde was de snelste na een Georgiev-Lehman-barrage. Arie Dubbelaar (KDC) werd met veertien punten tweede achter Glenn Hardenberg (LDC) die zestien punten wist te vergaren.

Categorie B was de grootste groep. Ook hier met Denise van Dam (RDC) een vrouw onder de deelnemers, maar ook een reeds geplaatste pupil, Berke Yigitturk (DC Den Haag). Met zes punten tegen de top-vier was dit toernooi een goede training voor hem. Denise had er ook voor kunnen kiezen zich te willen plaatsen voor de B-categorie, ze draaide continu bovenin mee en werd tweede met twintig punten. Gedeeld derde met zeventien punten werden Reza Ghafoerkhan (DC VELO) en Radjendrenath Kalloe (DC Den Haag). Na twee partijen in een G-L-barrage was voor Kalloe nog maar vier seconden over en dat was onvoldoende om nog een nieuwe partij te starten. Beide zijn wel geplaatst voor het NK. Kampioen met eenentwintig punten werd Herman Vroom.

In Categorie A ook deelnemer met reeds een NK-ticket op zak, aspirant Wouter Morssink (Samen Sterk). In deze groep kon zo’n beetje iedereen van iedereen winnen, behalve van de kampioen. Uiteindelijk kwam er een top-drie bovendrijven geheel bestaand uit leden van DC Den Haag. Johan Sterrenburg werd derde met zeventien punten en greep net naast een NK-ticket. Jeroen Kos pakte er met een punt meer wel een, net als kampioen Bas Messemaker, die twintig punten vergaarde.

Bij de jeugd moest alleen nog bepaald worden wie welke prijs zou krijgen, alle zes de deelnemers waren geplaatst, omdat er mer tickets waren dan deelnemers. Dat oudere jeugd niet per definitie beter is, werd ook nu weer duidelijk. De aspiranten Jari Brenninkmeijer (DEZ Reeuwijk) en Anish Ramkhelawan (CCR) werden tweede resp. vijfde (veertien en zeven punten). Pupil Gokhan Bagci (DC Den Haag) bleek de sterkste met negentien punten, Delphine Hunik (DC VELO) scoorde acht punten. Welp Emre Hageman (DC Scheveningen) werd derde met tien punten en Raham Abdoel (CCR) sloot de rij met twee punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.