NieuwsUitslagen

Torn sterkste in tropisch Denksportcentrum

Het juli Sneldamtoernooi van DOS werd wederom gespeeld in (bijna) tropische temperaturen. Enkele spelers verhuisden met tafel en dambord naar buiten, tot ze door de invallende duisternis weinig meer zagen. Algeheel toernooiwinnaar werd de jonge Vlaardingse dammer Edwin Torn. Belangrijk was zijn zege op naaste rivaal Gaetano Nahar. Gaetano wist hem uiteindelijk nog in punten te achterhalen, maar Edwin had voldoende weerstandspunten opgebouwd. Derde werd Edwin de Jager.
De B-groep werd gewonnen door Arie Stoorvogel. Hij bleef Linda Schnieders een punt voor. Vaste bezoeker van de Delftse sneldamtoernooien, Lauw Dingemans uit Dordrecht, won de C-groep. Hij bleef Gerard Peroti enkele weerstandspunten voor. Alex Kruyshoop pakte met overmacht de eerste prijs in de D-groep. Een knappe prestatie, want Alex deed de wedstrijdleiding er ‘nog even’ bij. De E-groep (huisdammers) bestond deze keer geheel uit dames. Ada van Huyksloot bleef Silvia Rijgersberg ruim voor. Silvia liet op haar beurt Hellen Smees ruim achter zich. De overige deelne(e)m(st)ers mochten iets lekkers uitzoeken van de door Rob Smits beschikbaar gestelde prijzentafel. De eerste drie die mochten kiezen waren Jan Dekker, Cees van Atten (beiden reeds de tachtig gepasseerd!) en Amand Keultjes, die in het zonnetje gezet werden voor het werk dat ze voor DOS verzet hebben en nog steeds verzetten.

Vanavond en woensdag 24 juli gaat Sranti (dat plannen heeft om vanaf seizoen 2014/2015 in de ZHDB-competitie mee te draaien) proberen de achterstand op stadgenoot DOS om te buigen in een voorsprong in  de tweekamp die totaal zes wedstrijden in beslag neemt. In augustus volgen de resterende drie wedstrijden, evenals het laatste zomersneldamtoernooi van 2013).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.