Informatie

Henk van der Wouden overleden

In memoriam Henk van der Wouden

13 december 1935       Henk van der Wouden      15 juli 2013

Afgelopen dinsdag bereikte ons het droevige bericht dat Henk van der Wouden op 15 juli j.l. in de leeftijd van 77 jaar is overleden.

Hoewel in kleine kring bekend was dat het met zijn gezondheid niet goed ging komt zo’n bericht van overlijden toch nog onverwachts.

Henk was een goede dammer.

Vele jaren was hij één van de dragende spelers van de belangrijkste club van het voormalig Gouds Dam District, Damlust Gouda, en was hij één van de topspelers van zijn club. Hij wist met Damlust menig kampioenschap te veroveren.

Ook bestuurlijk is Henk vele jaren voor Damlust actief geweest namelijk 30 jaar als competitieleider van de interne competitie. Verder heeft Henk meer dan 25 jaar het schooldammen in Gouda georganiseerd.

In het Goudse district heeft Henk ook nog een aantal jaren zitting gehad in het bestuur.

Vanaf de oprichting in 1984 tot in juni 1996 was Henk secretaris van Dambond Midden Holland. Bij zijn afscheid werd Henk van der Wouden benoemd tot erelid van diezelfde Dambond Midden Holland.

Wij zullen hem blijven herinneren als een bescheiden mens die zijn bestuurstaken met liefde voor het damspel en de dammers uitvoerde.

In de gesprekken die hij zo wel eens met je voerde viel zijn gevoel voor humor op, want Henk liet wel blijken dat je het allemaal wel met een glimlach moest bezien.

Zijn passie voor de denksport hield niet op bij het dammen alleen; op latere leeftijd is hij nog een enthousiast bridger geworden.

Voor zijn vele vrijwilligerswerk heeft Henk een Koninklijke onderscheiding gekregen.

De dammers zullen Henk van der Wouden missen als speler en als mens in de ruimste zin van het woord

Moge hij ruste in vrede.

Namens het bestuur van de Zuid-Hollandse Dam Bond,

Rinus Kromhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.