Informatie

Ook officiële titel vrouwen op NK veteranen

 
Delft – Op het Nederlands damkampioenschap voor veteranen, dat van 29 april t/m 3 mei in Delft wordt verspeeld, staat voor het eerst ook officieel de titel bij de vrouwen op het spel. De KNDB volgt hiermee zo veel mogelijk de lijn van werelddambond FMJD. Voorwaarde is wel dat er minimaal vijf vrouwen meedoen. Dat is het geval.

Behalve de titel van algeheel kampioen staan ook kampioenschappen in de categorieën 50+, 60+, 70+ en 80+ op het spel, op voorwaarde van voldoende bezetting. Ook zijn er aparte ratingklassementen.
Een zeventigtal senioren uit het hele land gaat vijf dagen lang diep denkwerk plegen. Daaf Kasse verdedigt zijn nationale veteranentitel. Het totale prijzengeld bedraagt 1500 euro.

De titelstrijd is vorig jaar overgenomen van Wageningen, waar t/m 2019 vijftien keer het toernooi is verspeeld. Vorig jaar had in Voorburg een herstart plaats en nu wordt het NK in het Grotius College aan de Juniusstraat 8 invDelft voortgezet. Organisator is de Stichting The Hague Open, in het verleden onder meer bekend van de Haagse internationale zomertoernooien.
Het NK wordt maandag 29 april omstreeks 11.45 uur geopend door de Delftse sportwethouder Karin Schrederhof. De deelnemers spelen volgens het zogeheten Zwitserse (computer)systeem acht ronden waarvan vrijdag 3 mei de laatste is.

Geen plaatsingstoernooi
Om misverstanden te voorkomen: het NK is wel een officiële titelstrijd maar géén plaatsingstoernooi voor het EK of WK veteranen. In het verleden vergoedde de KNDB voor de als nummer één eindigende speler zijn reis- en verblijfkosten tot een maximum van 500 euro. Deze bijdrage is thans teruggedraaid tot een vergoeding van alleen de inschrijfkosten.

De categoriewinnaars ontvangen een geldprijs en een aandenken. De totaal-winnaar krijgt de Aad Ivens Trofee. Dit als eerbetoon aan de bekende Haagse dammer/bestuurder (1914-1994) die zowel nationaal als internationaal de damsport op de kaart heeft gezet.
Het inschrijfgeld bedraagt 50 euro te voldoen op rekeningnummer NL60INGB0005826700 t.n.v. Stichting The Hague Open onder vermelding van NK veteranen 2024. De inschrijving is pas definitief als het inschrijfgeld is ontvangen. Aanmelden kan via een mail naar tho@damweb.nl onder vermelding van naam, woonplaats en geboortedatum. Of via https://nkveteranen.kndb.nl/?page_id=95
Deelnemers dienen zelf voor onderdak te zorgen. Bij boeking van een huisje of stacaravan kan worden volstaan met een midweek.
Zie ook de website https://nkveteranen.kndb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.