Informatie

Kos, Pauwels en Callender nog zonder puntverlies

Na twee ronden zijn er op dit moment nog drie partijen, die moeten worden ingehaald. Dit zijn voor de Hoofdklasse: Harold Jagram – Radjen Kalloe (bij Scheveningen?) en voor de Promotieklasse: Marlon Mangroe – Ratan Ganeshie (wordt in Rotterdam gespeeld) en Jack Mondt – Frans Boers (?). In het toernooireglement wordt niets geschreven wanneer een inhaalpartij uiterlijk gespeeld moet worden, maar het is wel de bedoeling dat dit zo snel mogelijk wordt gedaan om de competitie zo eerlijk mogelijk te laten verlopen.

Hoofdklasse

Radjen Kalloe ging op zijn rechtervleugel tegen Nizaam Muradin gelijk in de aanval. Dat leidde tot uitdunning van deze vleugel en een op het oog minder goede stelling van Radjen, maar dat veranderde snel. Radjen kreeg voordeel, maar liet deze liggen (33. 23-29 ! Enkele zetten later liet hij een plakker toe hoewel hij eerst een schijf had kunnen offeren om door te lopen. Of het winst zou zijn geweest is nog de vraag. Daarna was er geen sprake meer van voordeel en liep de partij remise.
In de partij van Hans Tangelder tegen Harry Zandvliet leek het er even op dat er niet zou worden geruild, maar dat veranderde snel. Bij de 20e zet waren er 8 schijven geruild en zag de stelling van Harry en beter uit. Dat kwam nauwelijks verandering in, maar gaf pas winnend voordeel voor Harry toen Hans 40-34 speelde. Harry pakte zijn kans door een leuke combinatie uit te voeren, die leidde tot schijfwinst en winst van de partij.
Nico Leemberg en Bonne Douma hielden de partij in evenwicht, waarbij Bonne rond de 33e zet een omgekeerde piramide had tegenover een meer gespreide stelling van Nico. Daarbij kwam Bonne ver naar voren (tempivoordeel van 8) en verkreeg hij licht voordeel. Dat veranderde toen hij niet naar de rand ruilde om verder op te rukken. Het voordeel draaide om, maar Nico liet ook de kans liggen. Een onnodige plakker van Bonne leidde in het eindspel tot winst voor Nico.
De partij tussen Jeroen Kos en Harold Jagram was gelijkwaardig totdat Harold achter een schijf liep (22e zet), want daardoor kon Jeroen een kettingstelling innemen. Toen Harold aan de andere kant ook achter een schijf liep (2x) kwam hij verloren te staan en speelde Jeroen de partij uit.

Promotieklasse
In deze klasse werden de drie partijen gespeeld, in tegenstelling tot de eerste ronde. Frans Boers speelde tegen Leo van Teijlingen en had bij de 22e een mooie damcombinatie kunnen nemen. Deze was echter wel erg diep. Frans rukte mooi op, maar sloeg bij een 2 om 2 verkeerd waardoor Leo naar dam combineerde en Frans gelijk opgaf.
Ook in de partij tussen Ratan Ganeshie en Jeremy Pauwels werd de partij beslist door een eenvoudige zet, want met een 2 om 2 kon Jeremy doorbreken naar dam en gaf Ratan na een paar zetten op.
In de derde partij, tussen Jack Mondt en Bas Baksoellah, ging het niet anders. Ook hier werd een eenvoudige 2 om 2 uitgevoerd om door te breken naar dam. Jack nam deze, maar kreeg even later een damcombinatie terug. Deze was echter te duur, want de dam werd afgepakt en Jack won de partij.

Voorronde A
Alexander Glogowski bouwt zijn partij goed op, maar vergat na een snelle 46-41 om na 17-21 direct te ruilen met 32-28. Dat leverde in deze partij geen nadeel op. Dat kwam toen Alexander geen zetcontrole deed. Joke van der Meijden kon toen met een 1 om 3 de partij winnen. Alexander speelde nog wel even door, maar dat had geen zin.
Chiel Overvoorde en Nel Lindhout hielden hun partij eenvoudig waardoor er geen voordeel voor een van beide spelers op het bord kwam. Echter, op 1 uitzondering na. Chiel kon bij de 41e zet een schijf winnen of doorbreken naar dam. Dat deed hij niet en de partij liep remise.
Hedwig Callender en Parker Richardson speelden hun partij twee dagen later, want Hedwig kon niet op dinsdag. Hedwig bouwde niet goed op, want toen hij 39-33 speelde had Parker hem in de kettingstelling kunnen nemen. Met een schijf op 27 kon Hedwig niets daaraan doen. Parker deed het niet en de partij bleef gelijkwaardig. Wel kwam er de dreiging van een damzet in de partij. Eerst was de combinatie niet goed, maar uiteindelijk wel. Hedwig pakte zijn kans en won de partij.

Voorronde B
In de partij tussen Gerda van der Meijden en Wilfred Promes kwamen heel kleine voordeeltjes voor. Beide dammers bouwden goed op, maar bij een 14 om 14 deed Gerda een verkeerde ruil waardoor zij een schijf verloor. Er was nog een kleine kans op remise, maar na een doorbraak naar dam van Wilfred kon zij opgeven.
Alex Kruyshoop plaatste net als Hedwig een witte schijf op 27 en 29, maar het kwam niet zover dat Menno Kamminga een kettingstelling kon innemen, want de benodigde zet leidde tot een combinatie voor Alex. Alex won een schijf en direct daarna een tweede, al had de schade beperkt kunnen blijven tot een. Menno probeerde het nog wel, maar er zat niets meer in.
Porter Richardson en Emy van den Berg hadden na 9 zetten nog alle schijven. Toen nam Emy een 3 om 3 waardoor de stand eenvoudiger werd. Beide dammers maakten geen fout en Porter nam bij de 29e zet een voorpost. Emy was zo slim om er niet achter te lopen, maar de schijf weg te ruilen. Net na de 40e zet besloten ze, in een gelijkwaardige stand (10 om

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.