NieuwsUitslagen

Ontknoping ZHDB-competitie

Het einde van de ZHDB-competitie nadert. In de Hoofdklasse is LDG een ronde voor het einde al gedegradeerd en zullen de Leidenaren het komend seizoen het een klasse lager moeten proberen. In de laatste ronde is Van Stigt Thans zonder zelf nog in actie te zijn komen kampioen geworden. Het lukte ze zelfs om een  100% score te halen!

De promovendi in de Tweede Klasse zijn ook bekend, CCR 2 en VELO 2, in de laatste ronde hebben ze in een rechtstreeks duel uitgemaakt, wie van hen kampioen wordt. De Rotterdammers trokken in Wateringen aan het langste eind. De Lier 2 heeft het niet gered om in deze klasse te blijven.

In de Eerste Klasse A ging het lang tussen Kijk Uit Zegveld en ADC, maar laatstgenoemde won ook de uitwedstrijd,  zodat ze niet meer te achterhalen zijn en volgend seizoen in de Hoofdklasse gaan uitkomen.

In de Eerste Klasse B waren vooral vier teams erg aan elkaar gewaagd. De Hofstad Dammers leek aan het langste eind te gaan trekken en had tegen MDV een overwinning nodig om kampioen te worden. De Monsternaren zegevierden echter in Den Haag, zodat Naaldwijk na een jaar afwezigheid weer in de Hoofdklasse zal terugkeren.

LDC en Scheveningen hebben in een barrage uitgemaakt wie er in de Eerste Klasse mag blijven en wie er in de Tweede Klasse zal gaan uitkomen. De Leiderdorpers wonnen met 7-5.

In de Derde Klasse was men het langst bezig, twee keer zeven rondes. ADC 2 en MDV 2 deden lang mee om de bovenste twee plaatsen, maar het jeugdige Den Haag 3 werd nipt kampioen, net  voor Damlust 3.

Klasse Kampioen Promotie Degradatie
Hoofdklasse Van Stigt Thans n.v.t. LDG Leiden
Eerste Klasse A ADC Alphen ADC Alphen n.v.t.
Eerste Klasse B Naaldwijk Naaldwijk Scheveningen
Tweede Klasse CCR 2 CCR 2, VELO 2 De Lier 2
Derde Klasse Den Haag 3 Den Haag 3, Damlust 3 n.v.t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.