InformatieNieuws

Oprichting damschool in de regio Den Haag

In Reeuwijk is al een jaar of tien een damschool gevestigd, waar jeugdspelers les krijgen van Alex Mathijssen. Een veel gehoord bezwaar van de Haagse deelnemers is dat de afstand toch wel als groot wordt ervaren. Het bestuur van Ddamclub Den Haag heeft de mogelijkheden onderzocht om een damschool in de regio Den Haag op te richten en dat is gelukt. Bovendien kan bij deze damschool ook een senior zich inschrijven, daar is best veel interesse voor. De damschool is ondergebracht bij de stichting The Hague Open.

De lessen worden gehouden op donderdagen bij Ontmoetingscentrum Morgenstond, 1e Eeldepad 3a te Den Haag (de speellocatie van De Hofstad Dammers) van 19:00 uur t/m 22:00 uur.

Docent is MN Jeroen Kos van Damclub Den Haag.

Voor 2016 zijn de volgende data vastgesteld:

Week Datum
3 21 januari
8 25 februari
12 24 maart
16 21 april
20 19 mei
34 25 augustus
38 22 september
42 20 oktober
46 17 november
50 15 december

In dit schema is nog geen rekening gehouden met clubwedstrijden voor de ZHDB in het najaar, indien noodzakelijk wordt het schema hierop aangepast.

De reeds bestaande KNDB-mappen die leiden tot de diverse diploma’s Van der Wal, Wiersma, Sijbrands, Roozenburg, Springer en Hoogland vormen de rode draad bij deze cursus, aangevuld met themasessies voor strategiebepaling etc. Naast deze klassikale lessen dient u thuis enkele uren aan zelfstudie te besteden!

De bijdrage voor iedere deelnemer is voor 2016 gesteld op 70 euro. De kosten van de lesboeken worden separaat in rekening gebracht en kunt u bestellen en contant afrekenen bij de docent.

Momenteel hebben zich negen deelnemers aangemeld (vier jeugddammers en vijf senioren). Er is nog ruimte voor maximaal drie deelnemers.

Heeft u interesse? Neem de contact op met Jan Kok (jan.kok@casema.nl of 070-4400130)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.