Nieuws

In memoriam Fred Versteeg (1944 – 2016)

Na een lang ziekteproces is op 71-jarige leeftijd Fred Versteeg overleden. De Haagse dammer was lid van verdienste van de KNDB en erelid van ODB dat thans De Hofstad Dammers heet. Tevens heeft Versteeg rond de eeuwwisseling een aantal jaren bijgedragen aan het succes van het internationale zomerdamtoernooi The Hague Open. Ook heeft hij enige tijd als voorzitter van de bondsraad van de dambond gefungeerd.
‘Bruggenbouwer’ Versteeg is lid geweest van diverse damclubs in de Haagse regio, zoals Tamuvona, Rijswijk en Essesteijn. Als voorzitter stuwde hij ODB op in de vaart der volken tot de grootste damclub van Nederland. In de kantine van de De Haeghe Groep waren ook regelmatig topspelers als Ron Heusdens, Hans Jansen en Erno Prosman te bewonderen. Tevens heeft Versteeg zich ervoor ingespannen dat het roemruchte RDG uiteindelijk zonder problemen kon samensmelten met ODB.
1 maart is van 17.00 tot 20.00 uur de mogelijkheid tot bezoek aan huis, Dr. Knuttelstraat 29, 2552 LM Den Haag. Woensdagavond (2 maart) is er een herdenkingsdienst in de Abdijkerk, Willem III-straat 40, Loosduinen. Aanvang: 18.30 uur. De begrafenis heeft donderdag (3 maart) op het Abdijkerkhof in familiekring plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.