Informatie

Kos en Zandvliet aan kop

Hoofdklasse

Harry Zandvliet had na drie ronden de volle score en moest deze ronde laten zien dat hij dit ook kon tegen Harold Jagram. Harold zocht gelijk de vleugels op en Harry bezette het centrum. Als Harry naar voren kwam (6e rij) werd de schijf weg geruild. Bij de 38e zet ging de laatste schijf van Harry van de 2e rij. Hij verkreeg tempivoordeel en meer driepoten dan Harold, maar geen winnend voordeel.
Jeroen Kos speelde tegen Nizaam Muradin en moest winnen om Harry bij te blijven. De partij ging gelijk op totdat Nizaam een gaatje in zijn stand liet zitten. Vanwege een ontbrekende schijf op 46 leek dat te kunnen, maar al snel kwam hij er achter dat het ook anders kan: een zetje dat in Lidraughts (training) goed thuis hoort. Daarmee kwam Jeroen op gelijke hoogte met Harry.
Ook Nico Leemberg en Hans Tangelder hielden de stand in evenwicht. Nico rukte langzaam op, maar het tempivoordeel ging weer verloren. Toch kwam er winnend voordeel voor hem op het bord. Na een 2 om 2 kon hij een schijf winnen. Hans had het geluk dat Nico zijn voordeel niet goed verdedigde (46. 43-38 is beter) waardoor een doorbraak mogelijk werd. Nico gooide de schijf nog terug, maar dat was onvoldoende voor de winst.
Bonne Douma en Radjen Kalloe konden een overwinning goed gebruiken. Beide spelers gingen dan ook in de aanval en namen een strategisch veld in (24 en 27). Dat had Radjen kunnen versterken door op de 31e 28-32 te spelen, maar hij lette blijkbaar meer op het voorkomen van een zetje. Daarna kreeg Radjen een 3 om 2 met doorbraak en moest Bonne nog even opletten om er remise van te maken.

Promotieklasse
In deze klasse had Jeremy Pauwels nog de volle score en kon hij deze voortzetten bij winst op Jack Mondt. In hun partij ging het om het centrum. Daarbij vergat Jack om goed op zijn rechtervleugel te letten, want bij de 21e zet ontstond een dreiging, die Jeremy bij een betere opbouw niet zou hebben gehad. Jack verdedigde de dreiging verkeerd en gaf op voordat het zetje geheel was uitgevoerd. Daarmee bleef Jeremy op de volle score staan.
Marlon Mangroe volgde Jeremy op 1 verliespunt meer. Hij speelde tegen Bas Baksoellah. Er werd weinig geruild totdat Marlon met een 2 om 2 ruimte creƫerde. Marlon werd even op de vleugel vastgezet, maar dat was niet erg, want hij ruilde zich eruit en nam tempivoordeel en kwam door een slechte rechtervleugel van Bas beter te staan. Toen Bas achter een schijf liep ging de partij verloren.
In deze klasse konden Frans Boers en Ratan Ganeshie een overwinning goed gebruiken. In deze partij zorgde Frans voor veel speelruimte. Ratan maakte daarbij een vergissing, maar Frans pakte het voordeel niet. Net op dat moment deed hij een verkeerde ruil, waardoor Frans op nul punten blijft staan.

Voorronde A
In deze voorronde ging maar 1 partij door, want Alexander Glogowski was ziek en Parker Richardson had geen zin (?). Als dat klopt, is dat niet zo netjes.
Alexander Glogowski, dan wel zijn vader, was te laat om Alexander af te melden waardoor Hedwig Callender het recht heeft om de winst te claimen. Hedwig heeft aangegeven dat hij alsnog tegen Alexander wil spelen. De partij wordt op maandagavond (15 april) bij Scheveningen gespeeld, inmiddels gewonnen door Alexander!
Parker Richardson heeft een reglementaire nul gekregen waardoor Nel Lindhout 2 punten heeft.
De partij tussen Chiel Overvoorde en Joke van der Meijden ging wel door. Chiel ging voortvarend van start, maar nam een 2 om 2 waardoor de partij rustiger werd. De partij was gelijkwaardig tot Joke 21. 21-26 speelde. Chiel liet de ruil toe, maar had met 33-29 een schijf kunnen winnen. Enkele zetten later was
er weer een kans voor Chiel. Even later gaf Chiel een eenvoudige 1 om 2 weg. Joke gaf dit niet meer weg en won de partij.

Voorronde B
In deze voorronde werd ook een partij niet gespeeld, want Emy van den Berg was ziek. De partij werd donderdag bij MDV Monster gespeeld. Emy bouwde in haar partij tegen Menno Kamminga niet goed op waardoor ze bij de 16e zet een rare zet moest doen. Menno ruilde echter naar de verkeerde kant waardoor de stand weer gelijkwaardig werd. Met een 2 om 2 ging de hele stand op de kop en konden beiden weer rustig opbouwen. Er ontstonden daarna kleine voordeeltjes, maar te klein om te noemen. Emy offerde een schijf om sneller dan Menno dam te halen en had daarbij voordeel omdat hij bij de 61e zet de verkeerde kant op ging. Even later stond alleen de dam van Emy nog op het bord. Met deze overwinning neemt Emy de koppositie in met 1 punt voorsprong, want Porter Richardson speelde op dinsdag remise met Wilfred Promes.
Porter en Wilfred speelden een goede partij waarin op tijd werd geruild om ruimte te behouden. De stand bleef gelijkwaardig totdat Wilfred een vreemd blokje op zijn linkervleugel vormde. Porter deed de ‘goede’ zet echter te laat waardoor het remise liep.
Alex Kruyshoop en Gerda van der Meijden konden beide de punten goed gebruiken. Gerda kon naar voren komen omdat Alex steeds achter een schijf liep waardoor Gerda naar voren ruilde. Ze bouwde tempivoordeel op tot 6 en hield dat lange tijd vast. Helaas nam ze een randschijf (25) waardoor er enkele zetten later een doorbraak naar dam, met schijfwinst, mogelijk was voor Alex. Hij pakte zijn kans en gebruikte de dam goed om de winst binnen te halen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.