JeugdNieuws

Jitse Slump winnaar van Nationale Jeugddamprijs

Jitse Slump is winnaar geworden van de Nationale jeugddamprijs 2015. De youngster uit Landgraaf en speler van Van Stigt Thans kreeg van de jury de meeste punten. Vooral zijn Europese en wereldtitel bij de aspiranten die hij vorig jaar binnenhaalde spreken tot de verbeelding. Bij de landelijke jeugdtraining in Huissen werd Jitse gehuldigd door juryvoorzitter Henk Stoop. Naast een grote beker kreeg hij een geldbedrag van 500 euro.

De elfkoppige jury kon dit jaar kiezen uit acht genomineerden. En de keuze was nog nooit zo moeilijk geweest. Liefst zes van de genomineerden werden door één of meer juryleden op de eerste plaats gezet. Maar nog opmerkelijker was dat van die zes er vier bij één of meer andere juryleden op plaats acht eindigden.

De boordeling van de genomineerden was niet alleen op basis van de (relatieve) damprestaties. Ook zaken als school, promotie van de damsport en trainingsinzet tellen mee.

De verkiezing van de Nationale Jeugddamprijs is een particulier initiatief. De prijs wordt betaald uit de opbrengst van de K&K en KNK damboekjes.

Slumpprijs_wgk1uj

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.