NieuwsUitslagen

Drie sneldamkampioenen!!

Zaterdag 11 werd in Utrecht het NK sneldammen verspeeld.

In categorie A was Ron Heusdens (vST) op basis van vorig jaar geplaatst en Jeroen Kos (Den Haag en vST) en Ali Fthalla (ADC en Samen Sterk) waren eveneens van de partij. Ook Shammie Kasnadi (CCR) had zich geplaaatst,  zij het via de ZHZ. Helaas konden zij het in de halve finale, zes rondes Zwitsers niet bolwerken, Jeroen bereikte de B-finale en Ali en Shammie de C-finale. Ron wist ternauwernood voor de A-finale te plaatsen. Hierin ging het een stuk minder en een vijfde plaats viel hem ten deel. Ook Jeroen kwam niet ver in zijn groep, hij werd gedeeld 15e. Ali werd gedeelde 21e en Shammie werd eerste in de groep, dus 17e.

In categorie B had titelverdediger Herman Vroom (Den Haag) zich wederom voor het NK geplaatst, maar moest helaas op het laatste moment wegens andere verplichtingen afmelden. Naast Raymond van Es (Samen Sterk) en Kariem Droog (DEZ en Danlust) mocht daarom Jack van der Plas (KDC en RDC) meedoen, Ook Ruben Groenendijk (DEZ) had zich geplaatst,  via ZHZ. Alleen voor Raymond zat er een plek in de A-finale in, Kariem kwam niet verder dan de B-finale en Jack en Ruben moesten het ’s middags in de C-finale zien waar te maken. Jack werd gedeeld 19e, achter Ruben. Ook voor Kariem in zijn groep een tweede plaats, dus een tiende plaats, voor Raymond zat er helaas niet meer in dan een zevende plaats in de A-finale.

In categorie C twee ijzers in het vuur, Daniël Boom (RDC) en Arie Dubbelaar (KDC).Voor Daniël was slechts een plek in de C-finale weggelegd, Arie plaatste zich voor de A-finale. Voor Daniël net geen troostprijs, hij werd gedeeld 18e. Arie eindigde in op een gedeelde tweede plaats, maar viste net achter het net, de rekenregels voor het bepalen van de volgorde waren in zijn nadeel.

Slechts twee van de drie geplaatste vrouwen meldden zich aan, Mariska Groenendijk-Bos (DEZ) en Denise van Dam (RDC).Last minute kwam Hanny de Vaal-Kokshoorn (Den Haag) daar nog bij.  De vijftien deelneemsters speelden direct een finale. Hanny eindigde hier op de laatste plaats. Mariska werd negende en Denise gedeeld zevende.

De oplettende lezer heeft de in de titel genoemde kampioenen nog niet opgemerkt. Dit waren namelijk allen jeugdspelers! Junior Jitse Slump (vST) mocht op basis van vorig jaar meedoen. Ook deze groep van zestien deelnemers speelde direct een finale,  die Jitse knap wist te winnen!

Bij de aspiranten vier deelnemers: Jari Brenninkmeijer en Maaike de Bruin (DEZ), Chris Pronk (KDC) en via een keuzeplaats Marco de Leeuw (RDC).  Marco plaatste zich net nog voor de A-finale, de anderen moesten genoegen nemen met de C-finale. Chris werd gedeeld 23e, Maaike gedeeld 20e en Jari 19e.  Marco deed het ’s middags stukken beter, hij werd namelijk kampioen!

Wessel Schuitemaker (KDC) en Emre Hageman (Den Haag), alsmede titelverdediger Berke Yiğittürk (Den Haag) waren de ZHDB-pupillen. Voor Wessel helaas de C-finale, Berke bereikte glansrijk de A-finale, Emre nog net. Wessel wist helaas niet te scoren en werd 24e. Voor Berke zat er niet meer in dan een gedeeld zesde plaats. Emre liet zien dat hij steeds beter wordt, hij werd kampioen!!

Voor de welpen Anna Verbunt (DEZ) en Arie van der Bent (KDC) was de C-finale het hoogst haalbare, Arie werd 24e, Anna 21e.

Alle uitslagen en enkele foto’s zijn te vinden via nksneldammen.kndb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.