JeugdNieuwsUitslagen

Welpen DC Den Haag Nederlands Kampioen!

Onderstaand artikel is een bewerking van het artikel dat geplaatst is op www.damclubdenhaag.nl/cms door Jan Kok.

Twee welpenteams vertrokken zaterdag met begeleiding/supporters naar Eindhoven voor het Kampioenschap van Nederland voor clubviertallen. Zoals verwacht kon het tweede team geen potten breken en verloor alle wedstrijden. Maar geen bedroefde gezichten hoor, het was een mooie ervaring!

Het eerste team maakte de favorietenrol volledig waar door met 17 uit 9 ongeslagen kampioen te worden. Een topprestatie van Berke Yigitturk, Kirsty Wahjuwibowo, Jan-Christiaan Wahls en Gokhan Bagci. Berke won al zijn partijen en Gokhan scoorde als debutant 14 uit 9.

De dienst werd uitgemaakt door Den Haag, Wageningen en PSV. Tegen Lunteren ging het bijna mis maar er werd toch nog met 5-3 gewonnen. Het moest dus in de laatste twee wedstrijden gebeuren waarin de concurrenten op het programma stonden.

Eerst werd PSV opgerold met 6-2 waarna de strijd tegen Wageningen de beslissing moest brengen. Vooraf was bekend dat met 5-3 verloren mocht worden, alleen de coach van Wageningen probeerde olie op het vuur te gooien door hier fel tegen te protesteren, hij vond dat eerst een onderling resultaat moest gelden en hij zou dit eventueel bij de KNDB gaan melden. Zijn gedrag werd niet echt gewaardeerd en heeft wellicht ons extra gemotiveerd. Er is nog even overwogen om de volgorde van het team te veranderen maar iedereen was het erover eens dat je nooit een winnend team moet veranderen.

Gokhan verloor als eerste en Jan kwam een schijfje achter, de coaches kregen het toen een beetje benauwd en een lichte vorm van paniek ontstond toen Kirsty haar dam zomaar weggaf. Het team bleef echter koel, Jan behaalde toch een verdiende remise en Berke won overtuigend. Op papier dus al voldoende maar Kirsty negeerde eerst het remisevoorstel in een minderheidseindspel maar uiteindelijk bleef er voor beide slechts 1 dam over met remise als resultaat.

De foto’s spreken voor zich, een blij team en uiteraard waren de meegereisde ouders opgelucht. Een telefoontje naar de penningmeester was voldoende om het kampioenschap te mogen vieren bij McDonald’s, waarbij ook het tweede team tot scoren kwam!

Een fantastisch resultaat en de dank gaat uit naar eenieder die heeft bijgedragen aan dit resultaat, een kroon op het werk van deĀ  Haagse jeugdcommissie en een zeer mooie afsluiting van het 95-jarig jubileumjaar.

Foto’s: Okto Wahjuwibowo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.