JeugdNieuwsUitslagen

Jeugdtoernooi Scheveningen

Terwijl Sinterklaas met zijn Pieten vlak langs het Kalhuis reed (en ook nog even binnen kwam), organiseerde de ZHDB in samenwerking met DC Scheveningen een jeugdtoernooi. Eén aspirant, vijf pupillen, zes welpen en tien beginners kwamen vanuit de hele regio en ver daar buiten naar de Residentie.

Na zeven rondes Zwitsers wist van de grootste groep Jesse van der Ende van de plaatselijke damclub met zes punten de derde plaats te bemachtigen achter Paul Grootscholten (negen punten) en Anja Proper (acht punten), beide van DEZ Reeuwijk. Bij de welpen bemachtigde Jan Christiaan Wahls (DC Den Haag) de derde plaats met eveneens acht punten. Evenzoveel punten scoorde Thijs Eijkelenboom van De Kroonschijf maar met meer weerstandspunten, dus werd hij tweede. De Puttense Tristan van der Velde mocht met twaalf punten de eerste prijs in ontvangst nemen. In het eindklassement eindigde hij op de tweede plaats.

Bij de pupillen scoorden David Nguyen (ADC) en Sander Stolwijk (DEZ Reeuwijk) beide negen punten en werden op weerstandpunten tweede en derde. Michael van der Stroom (DC Scheveningen) werd hier kampioen. Thijs Vreugdenhil van DEZ Culemborg was in dit deelnemersveld duidelijk een maatje te groot en won al zijn partijen en voerde derhalve het klassement aan en mocht de eerste prijs van Sinterklaas in ontvangst nemen.

De eindstand is hier te vinden.

 

 

 

Foto’s: Henk Stoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.