NieuwsUitslagen

Sranti pakt de Cup

De zomerse dammatch tussen Sranti en DOS eindigde in een klinkende overwinning overwinning voor de Surinaamse dammers. In eigen huis nam Sranti op 16 augustus in de zesde en laatste wedstrijd met 9-3 revanche voor de 3-9 nederlaag van een week eerder. De totaalscore in wedstrijdpunten kwam op 8-4 voor Sranti. Hiermee kwam de wisseltrofee definitief in handen van Sranti.
DOS moest de laatste wedstrijd winnen om in wedstrijdpunten gelijk te komen en daarmee een beslissende sneldamwedstrijd af te dwingen. Al snel werd de hoop op succes vrijwel de bodem ingeslagen. Nafta Rijgersberg (DOS) bouwde een veelbelovende stelling op tegen Siegfried Hanenberg, maar Siegfried combineerde naar dam en pakte de punten. Toen ook Egmond Blinker (Sranti) op dam kwam tegen Cees van Atten en spoedig de 4-0 aantekende, was het pleit al bijna beslecht. Mees van den Bosch (DOS) deed nog iets terug door met sterk spel Glenn Blinker te verslaan, maar kort daarna stelde Roy Blinker (Sranti) de eindzege veilig met een zege op Rolan van der Lugt. Rinus Neyndorff (DOS) kon winnen door een zeldzame vorm van damblindheid bij Remon Kassels, maar Rinus bleek aan precies dezelfde damblindheid te lijden! Beiden zagen in hun berekening een schijf op het bord staan, die inmiddels was weggeslagen. Toen Rinus vervolgens ook nog eens over het hoofd zag dat zijn tegenstander met de dam twee schijven kon slaan was het pleit beslecht. Remon Kassels werd door dit resultaat individueel topscorer van de match. Deze titel leek lang naar Heve Bijnaar (Sranti) te gaan. Heve zette een krachtige vleugelaanval tegen Jan Dekker. De DOS-nestor verdedigde zich echter taai, zo taai dat Heve ondanks doorbraak naar dam uiteindelijk in remise moest berusten.
Daarna kon de prijsuitreiking beginnen. Behalve de Cup kreeg Sranti ook een mooi wedstrijdbord, compleet met schijven en klok. De DOS-spelers kregen niets, of toch wel, namelijk een glas champagne, royaal aangeboden door het feestvierende Sranti…
Alle uitslagen, topscorerslijst en diverse partijen zijn te vinden op DOS-Sranti.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.