NieuwsUitslagen

Jeroen Kos beste sneldammer in Delft

Het derde en laatste zomersneldamtoernooi van damclub DOS werd gewonnen door Jeroen Kos. De Haagse meester hield in de spannende slotronde de kersverse Europees aspirantenkampioen Martijn van IJzendoorn op remise en stelde daarmee de toernooiwinst veilig. Tweede werd Martijn van IJzendoorn, organisator Henk de Witt mocht zichzelf de derde prijs uitreiken.
De B-categorie werd deze keer gewonnen door de erkende Haagse sneldamspecialist Talha Qari, voor Maassluisenaar Dirk van Schaik sr en Rotterdammer Guido van den Berg.
In de C-groep ging de eerste prijs voor de tweede keer in successie naar de Dordtse liefhebber Lauw Dingemans. Hij bleef clubgenoot Simon Rompa twee punten voor. Derde werd Sanjay Dhauntal uit Den Haag.
De zeer jeugdige Berke Yigittürk, onlangs in Polen derde bij het EK-welpen, bewees al met de volwassenen mee te kunnen doen. Meer dan dat, hij won de D-groep! Spannend was het wel want hij bleef Siegfried Hanenberg slechts enkele weerstandspunten voor. Eveneens op zeer korte afstand werd de Haagse arbiter Nerin Bisseswar derde.
Bij de huisdammers, de E-groep, was de familie Van IJzendoorn met vader Dick, moeder Nalinie en zoon Dirk sterk vertegenwoordigd. Dirk won, Dick werd tweede. Op de derde plaats eindigde Arthur Jonkers.
De wedstrijdleiding was in vertrouwde handen van Alex Kruyshoop, die ook nog kans zag om mee te dammen. Heve Bijnaar sponsorde de geldprijzen, Rob Smits de prijzen in natura. Het prijzenassortiment was deze keer uitgebreid met enkele cd’s van beroemde jazzmusici, beschikbaar gesteld door Mees van den Bosch. Tussen de ronden door konden verliezers bij barvrouw Serina Bijnaar terecht voor een drankje en een troostend woord.
Klik voor een overzicht van alle standen op  Eindstanden Zomersneldamtoernooi augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.