Informatie

Raymond van Es Nederlands sneldamkampioen B

Zaterdag 8 juni was het in het Denksportcentrum in Utrecht weer een drukte van belang. In alle categorie├źn werd gespeeld om de nationale sneldamtitels. Helaas moest Ron Heusdens vanwege een oorontsteking afzeggen, in deze categorie moesten Wouter Morssink en Martin van der Sluis eer van Zuid-Holland hoog houden. Beiden wisten de B-finale te bereiken, met een gedeeld zevende plaats voor Wouter en een derde plaats voor Martin als resultaat. Kampioen van categorie werd Alexander Baliakin.

In categorie B verdeelden de drie Zuid-Hollandse deelnemers zich gelijk over de drie finales. Reginald Lindemans wist in de C-finale net niet de beker voor de eerste prijs in de wacht te slepen. Jeroen Wit plaatste zich voor de B-finale en bereikte daar een gedeelde vijfde plaats. Raymond van Es was in de A-finale een klasse apart en werd Nederlands kampioen!

In categorie vier deelnemers, Edwin van der Meer werd last-minute toegevoegd aan het deelnemersveld. Hij plaatste zich voor de C-finale en werd hier gedeeld zesde. Arie van Diggele en Alex Kruyshoop plaatsten zich voor de B-finale. Zij konden hier geen potten breken, ze werden achtste en zevende. Nederlands kampioen werd hier Mark Paters.

Bij de vrouwen twee Zuid-Hollandse deelneemsters. Maar Hanny de Vaal-Kokshoorn en Maaike de Bruin waren voor de meeste andere vrouwen een maatje te klein. Olga Kamychleeva pakte hier de titel.

Bij de junioren was Marco de Leeuw op basis van zijn resultaat van 2018 automatisch geplaatst voor dit jaar en ook nu weer pakte hij het brons, vijf punten achter kampioen Hans Rinner.

Bij de aspiranten plaatsten Emre Hageman en Berke Yigitturk (kampioen 2018) zich voor de A-finale. Emre had daarin niet echt zijn dag, Berke pakte het brons, vijf punten achter Machiel Weistra.

Bij de pupillen wist Joran Glas de B-finale te bereiken en behaalde hierin de zesde plaats. Stan van der Meer eindige in de A-finale net buiten het podium, maar wist wel combinatie de latere kampioen Roland Kreeft te verschalken.

Bij de welpen kwamen Marit Egas en Vince Houwaard niet verder dan de C-finale. Hierin werden ze vierde en tweede. Kampioen werd hier Matheo Boxum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.