JeugdNieuwsUitslagen

Heusdens pakt nipt sneldamtitel

Een maand later dan gebruikelijk is het sneldamgeweld losgebarsten en werd in Hazerswoude gestreden om zeven provinciale titels. De senioren en vrouwen begonnen om kwart over tien en na de lunch schoof de jeugd aan.

Om met de jongste groep te beginnen: zes welpen (uitkomend voor RDC, Scheveningen en DEZ Reeuwijk) speelden twee keer tegen elkaar. Na tien rondes werden de prijzen eerlijk over de clubs verdeeld. Het brons was voor Elias Ferman (Scheveningen), hij scoorde elf punten. Vince Houwaard van RDC scoorde er drie meer en met zeventien punten werd Marit Egas (DEZ) kampioen en mag op 8 juni deelnemen aan het NK in Utrecht.

Acht pupillen en twee aspiranten speelden negen partijen. Damian Hage (KDC) kwam duidelijk nog tekort, hij werd een na laatste, al wist hij wel drie van zijn vijf punten te scoren tegen de latere kampioen en runner-up. Zijn clubgenoot David Vooijs vergaarde acht punten en pakte hiermee een ticket voor het NK.

Zesentwintig spelers speelden dertien rondes in uit te maken welke elf er eveneens naar Utrecht zullen afreizen. Al was dat bij de vrouwen niet zo heel spannend, er waren drie gegadigden voor drie tickets en een van de vrouwen had al afgezien van deelname omdat ze verhinderd is op 8 juni. Derde werd Maaike de Bruin (DEZ), met een aantal knappe blauwe uitslagen. Joke van der Meijden (Scheveningen) werd tweede en haar clubgenote Hanny de Vaal-Kokshoorn veroverde de titel. Onder haar eindigde de nummer drie uit Categorie C, Alex Zwanenburg (LDC). Met een punt meer pakte Arie van Diggele (ADC) het zilver en met twaalf punten mag Alex Kruyshoop (Den Haag) zich een jaar kampioen van Zuid-Holland noemen.

In Categorie ook drie tickets, de derde plaats was hier voor Raymond van Es (Samen Sterk), nipt achter Reginald Lindemans (LDC). Jeroen Wit (Den Haag) pakte de titel met een punt meer. Ook in Categorie A was het spannend. Wouter Morssink (Samen Sterk) pakte het brons voor zijn clubgenoot Martin van der Sluis, die slechts op weerstandspunten Ron Heusdens (Van Stigt Thans) de titel zag pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.