Jeugd

Prins Willem-Alexander en Gerth van Wijkschool provinciaal schooldamkampioenen

Bij het provinciaal schooldamtoernooi in de aula van de Goudse Waarden kon je af en toe een speld horen vallen. Het was dan ook tot het laatste moment enorm spannend bij zowel de pupillen als de welpen. Bij de pupillen (groep 7/8) eindigden zelfs drie teams compleet gelijk en moest er flink gerekend worden om een kampioenen te bepalen.

Bij de welpen (groep 1 t/m 6) was het ietsje minder spannend maar moest de Prins-Willem Alexanderschool uit Waarder zich nog wel tot het laatst toe inspannen. Ze finishten na zeven ronds met slechts 1 wedstrijdpunt voorsprong op de Ark uit Den Haag. De Regenboog uit Reeuwijk werd op gepaste afstande derde.

Bij de pupillen (groep 7/8) eindigden drie viertallen op 10 punten: de J.A. Gerth van Wijkschool uit Den Haag, de Prinses Julianaschool uit Gouda, en de Eben Haƫzerschool uit Den Haag. Uiteindelijk gaf zoals gebruikelijk bij een Zwitsers systeem de sterkte van de tegenstanders de doorslag. Die berekening pakte het beste uit voor de Gerth van Wijkschool. Het verschil tussen de Prinses Julianaschool en de Eben Haezerschool was nauwelijks met het blote oog waarneembaar.

De beste tien pupillenteams en de beste acht welpenteams mogen zich nu opmaken voor de landelijke halve finales, die verspreid door het land op zaterdag 20 april zullen plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.