Nieuws

Piet Rozenboom kampioen eerste klasse

(Uit de Nieuwsbrief van Jaap van Hal)

De kanshebbers op de Haagse beker moeten hun partij winnen om enerzijds te proberen verder uit te lopen en anderzijds te voorkomen dat ze verder achter raken. Frits Luteijn moest dus winnen van Hans Tangelder, die in de laatste ronde tegen Jeroen Kos speelt. In de partij kwam Frits al snel door een twee om twee op het oog beter te staan. Frits nam het centrum in en Hans ging naar de kanten. Frits rukte steeds verder op zonder dat Hans daaraan wat kon doen. De stand werd steeds beter voor Frits, zeker toen hij zelf een afruil nam waarna de schijven van Hans niets meer hadden te zeggen. De partij werd vakkundig naar de winst gebracht. Daarmee zette Frits Jeroen onder druk, want Jeroen was nog aan het spelen en moest nu ook winnen. Jeroen rukte, net als Frits, langzaam in het centrum op waarbij Roy het centrum, de linkervleugel en de rechtervleugel bezette. Zijn centrum was verder naar achter dan die van Jeroen en op de vleugels bouwde hij driepootjes op waaraan hij eigenlijk niets had. Een driepootje werd afgebroken ten koste van het centrum en de andere driepoot schoof iets naar voren. Jeroen en Roy (kostte een schijf) braken door naar dam. Roy wachtte met dam halen en probeerde misschien een tweede schijf bij de damlijn te krijgen, maar verloor daardoor de partij. Een paar zetten later maakte Jeroen
namelijk door zijn dam te geven een 4 om 2 stand.
Edwin de Jager speelde een dag later tegen Soelinder Jagram en speelde remise waardoor Edwin nog een punt meer achter raakte op de nummers 1 en 2. Hij moet nu remise spelen met Roy Bidesi om als derde te eindigen. Frans van Eenennaam speelde tegen Radjinder Jharap een 3 om 3, waarbij hij de laatste schijf pas later kon terugpakken. Hij deed het echter niet waardoor Radjinder deze schijf terug kon geven om even later weer een schijf voor te komen. Daarna had Radjinder een gewonnen stand.
Harry nam tegen Herman een mooi zetje (zie diagram) en kwam een schijf voor te staan. Hij had de partij met een ander mooi zetje kunnen winnen (zie toernooibase), maar zag deze niet. Even later maakte Herman er remise van.  Jeroen moet in de laatste ronde winnen van Hans om zeker te zijn van het kampioenschap.

Overige klassen in de Nieuwsbrief van Jaap van Hal.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.