NieuwsUitslagen

Hans Jansen winnaar bij 100-jarig DC Den Haag

Den Haag – Het jubileum-rapidtoernooi van de 100-jarige Damclub Den Haag is zaterdag een prooi geworden voor Hans Jansen. De Amsterdamse grootmeester peurde uit zeven partijen met een bedenktijd van vijftien minuten + vijf seconden per zet elf punten. Dat waren er evenveel als DC Den Haag-secretaris Jeroen Kos, Rijnsburger Arjen de Mooij en Dordtenaar Anton Kosior die in deze volgorde als de nummers twee, drie en vier eindigden.
In de B-groep gingen de ereprijzen naar Dirk van Schaik sr. (Maassluis), Herman Vroom (DC Den Haag) en oud-RDG’er Reg Lindemans (Leiderdorp). In de C-groep was er brons voor Frans Poorter van de jubilerende vereniging. Nerin Bisseswar (De Hofstad Dammers), Radjin Chandarsing en John Kolstee (beiden DC Den Haag) bezetten het erepodium in de D-groep. Troostprijzen waren er voor de nummers tien: Waldo Aliar, Bas Baksoellah, Arie van Diggele en Eva Houtjes-Kieskamp mogen een jaar gratis Hoofdlijn lezen. Er waren 68 deelnemers in De Brink waar het een gezellige drukte van belang was.
DC Den Haag is een fusieproduct uit de vorige eeuw van HCDV, Scheveningen en WZDV. De damclub is al ruim een halve eeuw nauw verbonden met wijkvereniging Zuiderpark, eerst op de Meelzolder aan de Zuiderparklaan en nu al 37 jaar in De Brink aan de Escamplaan.  Voorzitter Leo Schuller van de wijkvereniging had behalve waarderende woorden ook een vrij uniek schildje van de wijkvereniging voor de jubilaris meegenomen.
DC Den Haag-voorzitter Jan Kok  karakteriseerde zijn vereniging als ‘nog steeds springlevend en bruisend’. Hij had voor secretaris Jeroen Kos en penningmeester Frans van Eenennaam een verrassing in petto: beide ‘kanjers’ mogen zich nu lid van verdienste noemen.
Namens het hoofdbestuur van de KNDB toonde jeugdcoördinator Cees de Leeuw veel waardering voor de eeuweling die ‘bruist van de activiteiten’. Zo waren Jan Kok, Alex Kruyshoop en Gerard de Groot onlangs zeer nauw betrokken bij de organisatie van het NK pupillen in Ontmoetingscentrum Morgenstond. De Leeuw bood als presentje het allernieuwste model damklok aan.
De receptie met een hapje en een drankje was tevens een reünie met oud-gedienden als Hans den Engelsman, Jaap van Galen en Jans Bardewee. In een hoekje was een ‘museumtafel’ ingericht met vele foto’s en krantenknipsels uit ‘de goeie ouwe tijd’.
De jubileumviering wordt eind augustus afgesloten met een uitstapje naar Den Bosch.

 

        

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.