EventsNieuws

Ontknoping WK-match in Den Haag

Nederlanders Jan Groenendijk (18) en Roel Boomstra (23) strijden om de Wereldtitel dammen 2016. Gegarandeerd een Nederlandse wereldkampioen.

2016 is een bijzonder jaar voor de Nederlandse damsport. Voor het eerst sinds Harm Wiersma in 1984 wereldkampioen werd, krijgt Nederland weer een nieuwe titelhouder. De jonge Nederlandse grootmeesters Jan Groenendijk (Wageningen, 18 jaar) en Roel Boomstra (Groningen, 23 jaar) gaan de strijd om de felbegeerde titel aan. Van 3 tot en met 18 december spelen zij in totaal twaalf wedstrijden op verschillende locaties in Groningen, Wageningen en Den Haag.

De eerste vier dagen vindt de wedstrijd plaats in het Van Swinderen Huys in Groningen, daarna verhuizen de heren met hun dambord naar het stadhuis van Wageningen, waarna het spectaculaire slot van de Wereldtitel wordt gespeeld in Den Haag. De openingswedstrijd van Den Haag zal plaatsvinden in het politieke hart van het land, de Eerste Kamer.

Met presenterende partners Top Notch en Young Capital heeft het toernooi de doelstelling om het imago van de damsport te verjongen en Jan en Roel Nederlandse sporthelden te maken.

Door de samenwerking met Top Notch artiesten Ronnie Flex en Jiggy Dje, Healthy Ageing boegbeeld Erik Scherder (RUG), zanger Meindert Talma en literair recensent Arie Storm zullen er rondom de wedstrijden allerlei unieke randactiviteiten worden georganiseerd.

Voor meer informatie: www.wereldtiteldammen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.