JeugdNieuwsUitslagen

Martijn van IJzendoorn oppermachtig op laatste jeugd-EK

In het Wit-Russische Pinsk had het EK jeugd plaats (van welpen tot en met jongvolwassenen en onderverdeeld in meisjes en jongens).  Bij de pupillen had het Haagse groeibriljantje Emre Hageman zich als Nederlands kampioen hiervoor geplaatst. Zijn clubgenoot Berke Yiğittürk werd aspirantenkampioen en mocht samen met Marco de Leeuw (RDC)  meedoen bij de aspiranten. Bij de junioren speelden Jitse Slump (vST) en Martijn van IJzendoorn (VELO en Damlust) mee.

Emre begon het toernooi goed met drie overwinningen, waarna een verlies tegen de latere kampioen volgde. In de rondes erna nog louter remises, tegen onder meer Simon Harmsma en Machiel Weistra, met een knappe vijfde plaats als resultaat. Machiel werd tweede.

Ook remises troef bij Berke, maar zijn tegenstanders waren tot drie jaar ouder, hij is immers zelf nog pupil. Hij scoorde negen uit negen en werd 23e. Met één punt meer werd Marco de Leeuw 14e, hij wist wel wat meer variatie in zijn uitslagen te brengen.

Bij de junioren waren Jitse en Martijn onverslaanbaar, net als de andere Nederlander, Wouter Wolff. Alleen scoorden Jitse en met name Wouter te veel remises om kampioen te worden, dit werd een prooi voor Martijn met veertien uit negen! Jitse pakte het zilver met een punt minder.

Team KNDB werd mede door deze resultaten derde in het landenklassement.

Na het reguliere toernooi werd nog het EK Rapid verspeeld. Voor Emre, Berke (nu wel bij de pupillen) en Marco was slechts een plaats in de middenmoot weggelegd. Jitse werd vijfde en Martijn werd ook hier kampioen, met een 100% score! De laatste dag was er het EK Blitz. Wederom middenmoot voor de pupillen en aspiranten, behalve voor Berke, die vijfde werd. Jitse werd zesde plaats en Martijn pakte de triple, maar stond nu wel drie remise toe.

Kijk voor verslagen, foto’s op Jeugddammen.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.