JeugdNieuws

Berke Yiğittürk aspirantenkampioen van Nederland!

Afgelopen week werd in Katwijk het NK Aspiranten verspeeld, waarvoor Berke Yiğittürk zich via de finale van vorig jaar had geplaatst. Berke maakte toen een uitstekend debuut met een derde plaats en aangezien zijn grootste concurrenten junior zijn geworden zou hij dit jaar kanshebber zijn voor de titel. Via de halve finales had ook Marco de Leeuw zich voor dit NK geplaatst en ook hij gold als een van de titelkandidaten.

Kampioen Berke met naast zich Hans Vermeulen en Cees de Leeuw

Ondanks een slecht verlopen pupillen-NK en droevige persoonlijke omstandigheden speelde Berke deze keer een gedegen toernooi en haalde de titel overtuigend binnen. Als 12-jarige is hij daarmee één van de jongste aspirantenkampioenen ooit. Marco deed lang mee om de titel. De laatste partij was tegen Berke, deze eindigde in remise. Dit betekende een gedeelde derde plaats. De noodzakelijke barrage tegen Jorne Huiting verloor hij helaas.

De KNDB organiseerde samen met RDC op sportpark De Krom nog een kampioenschap, namelijk het NK Junioren Meisjes. Hieronder alle prijswinnaars.

foto_123

Tamar Visser (3), Jorne Huiting (3), Berke Yiğittürk (1), Darja Koullen (1), Machiel Weistra (2), Marieke Altena (2)

Berke en Darja bedankten de organisatie, vrijwilligers en spelers.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.