Informatie

Inhaalronde Provinciaal Kampioenschap

(door Jaap van Hal)

Hoofdklasse

Hans van Woerkom kan op 4 mei 2023 niet spelen voor de 7e ronde. Zijn partij tegen Harry Zandvliet is daarom op 16 maart gespeeld. Helaas is door een misverstand de kleur omgedraaid. Beide dammers richten zich in eerste instantie op het centrum. Elke keer als één van de twee naar voren ruilde, dan deed de andere het direct ook. Daardoor kwam er geen tempiverschil. Er werden geen fouten gemaakt waardoor er over de partij weinig te vertellen valt. Remise.

Voorronde A en B

Parker Richardson en Hedwig Callender speelden hun inhaalwedstrijd van de eerste ronde. Beide dammers begonnen de partij goed waardoor aan beide kanten de stand solide was en het tempiverschil nul. Wel kreeg Hedwig het voor elkaar om de linkervleugel van Parker vast te zetten. Bij de 19e zet nam Hedwig ook nog een mooie voorpost in (lokzet?), waar Parker direct achter liep. Helaas voor hem was dit niet goed. Hedwig combineerde naar dam, die snel weer
werd afgepakt, maar hij verkreeg wel drie schijven meer. Enkele zetten later gaf Parker op.
.
(n de andere voorronde twee inhaalpartijen.
Menno Kamminga speelde tegen Porter Richardson. Ook zij begonnen goed, maar in tegenstelling tot Parker – Hedwig werden hier de stellingen al snel afgebroken. Daarbij ging Porter steeds naar veld 23, maar verdween deze steeds weer van het bord. Het tempivoordeel ging daardoor steeds meer naar Menno. Deze werd +10 bij een 9 om 9 op bord. Toen deed Menno niet de sterkste zet (27-22), maar maakte hij een belangrijke fout. Het zetje werd ‘mooi’ gezien door Porter. Hij speelde een 3 om 3 en wachtte goed op het winnen van de schijf. Dat deed hij op de ‘makkelijke’ manier. Er was nog een variant. Daarna werd de stand weer gelijk totdat Menno weer in een combinatie liep.
De andere partij ging tussen Radjen Kalloe en Wynton Meijer. Radjen ging gelijk in de aanval en dat leverde twee goede voorposten op. De partij werd spannend toen Wynton een combinatie nam waarbij beide spelers een dam konden halen. Dat duurde niet lang, want toen Wynton zijn dam los zette ging de partij verloren .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.