Informatie

Hervatting Clubcompetitie

Op 31 januari zal de ZHDB clubcompetitie 2021/2022 worden hervat. Dit is mogelijk binnen de regels die de Rijksoverheid heeft opgelegd en de richtlijnen die NOC*NSF stelt. Zie hiervoor het competitiereglement. De belangrijkste regels daaruit zijn:

  • Verplicht Coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 18 jaar. Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksoverheid.
  • Neus-mondmasker dient bij verplaatsing te worden gedragen. Alleen als een speler achter het bord plaatsneemt, mag deze af
  • Er moet minimaal anderhalve meter afstand zijn tussen de verschillende borden. De witspeler en zwartspeler van een dampartij hoeven tijdens de partij geen anderhalve meter afstand te houden tot elkaar. Maar houd rekening met elkaar als meer afstand wordt gevraagd. Hang niet boven het bord, en schuif zo nodig de stoelen naar achteren als je niet aan zet bent
  • Publiek moet geplaceerd worden op een stoel, op anderhalve meter afstand van andere mensen. Zodra een speler klaar is met zijn/haar wedstrijd, valt hij/zij onder publiek


Er is voor alle groepen een nieuw wedstrijdrooster samengesteld.  De aandachtspunten per groep:

  • Hoofdklasse. Rondes 5, 6 en 7 zijn opnieuw ingepland. De playoffs vervallen.
  • 1e klasse. Het restant van ronde 5 en rondes 6 en 7 zijn opnieuw ingepland. De playoffs vervallen.
  • 2e klasse. Rondes 9 en 10 worden volgens het oorspronkelijke rooster gespeeld. Daarna volgen het restant van ronde 5 en rondes 6, 7 en 8.
  • 3e klasse. Rondes 8, 9 en 10 worden volgens het oorspronkelijke rooster gespeeld. Daarna volgen het restant van ronde 5 en rondes 6 en 7.


Er is geprobeerd om de wedstrijd zo goed mogelijk in te plannen. Een vereniging speelt op een avond slechts één thuiswedstrijd voor de ZHDB-competitie. 

MDV Monster heeft aangegeven geen thuiswedstrijden te kunnen spelen in verband met het niet beschikbaar zijn van hun speellokaal. Er wordt hiervoor een oplossing gezocht.

Voor vragen en opmerkingen kunt u altijd bij de competitieleider terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.