JeugdUitslagen

Feest in Woubrugge en Stolwijk na schooldamtoernooi

In de mooie aula van scholengemeenschap de Goudse Waarden werd afgelopen zaterdag het provinciaal kampioenschap schooldammen voor basisscholen gehouden. Met 40 deelnemende teams in twee categorieën was het gezellig druk in de aula, maar tegelijkertijd was het er met meer dan 160 dammende leerlingen nog nooit zo stil geweest: er stond duidelijk wat op het spel!

Bij de pupillen (groep 7/8) was de Stolwijkse Oranje Nassauschool duidelijk de sterkste. Het schoolteam had duidelijk flink geoefend op de plaatselijke damclub en stonden in zeven ronden maar één gelijkspel toe. De Gerardus Majellaschool uit Reeuwijk kon lang in hun spoor blijven, maar de onderlinge wedstrijd ging met 6-2 naar de Stolwijkers. De teams Prins-Willem Alexanderschool uit Waarder eindigde op gepaste afstand als derde en vierde.

In de welpencategorie (groep 1 t/m 6) was het erg spannend. De Kinderkring uit Woubrugge kwam daar als overwinnaar uit de strijd. Het Woubrugse viertal had vooral veel tegenstand van de Bernadetteschool uit Naaldwijk, die met maar liefst drie teams in de top-5 belandde. De Kinderkring nam in de eerste paar ronden met drie keer 8-0 een grote voorsprong, maar door een 6-2 nederlaag in de laatste ronde leek de provinciale titel hen net te ontglippen. Na flink wat rekenwerk kwam het verlossende woord en moest de Bernadetteschool genoegen nemen met plekken 2, 3 en 5. De Willem de Zwijgerschool uit Den Haag belandde na een flinke eindspurt daar nog tussenin op de vierde stek.

Voor de beste scholen uit de provincie wacht nu de landelijke halve finale. Die wordt op zaterdag 18 mei gespeeld, op zes locaties in Nederland. Wie weet kan dan in Stolwijk en Woubrugge opnieuw de vlag uit!

De uitslagen van het toernooi vind je door hier te klikken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.