Nieuws

Erno Prosman valt wereldrecord Sijbrands opnieuw aan

Prosman valt wereldrecord Sijbrands opnieuw aan

Nieuwe recordpoging blindsimultaandammen Erno Prosman
Wees onderdeel van deze unieke damgebeurtenis!

Heeft u wel eens een hele partij blind gespeeld? Erno Prosman gaat de uitdaging aan niet één, maar 30 partijen tegelijk blind te spelen. Daarmee wil hij het wereldrecord blindsimultaandammen weer in bezit krijgen. In 2008 had Prosman het record al in handen met 27 partijen, toen hij Ton Sijbrands uit de boeken damde. Sijbrands heeft het blinddammen groot gemaakt en liet dat niet op zich zitten. Hij heeft het record inmiddels aangescherpt tot 28 partijen. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli 2012 gaat Prosman in het nieuwe gemeentehuis van Gouda (vlakbij het NS-station) proberen als eerste dammer ooit de barrière van 30 blindpartijen te slechten!

En u kunt bij dit spektakel aanwezig zijn, door als tegenstander van Prosman achter het bord plaats te nemen. Maar, meld u snel aan bij de organisatie voordat de 30 plaatsen bezet zijn!

Het aantal reacties tot op heden ziet er goed uit, maar de spelers met een rating van 900 tot 1000 zijn ondervertegenwoordigd. Zij worden in het bijzonder opgeroepen zich aan te melden. Ook vrouwen en meisjes worden nadrukkelijk gevraagd zich te melden!

Aanmelding en vragen naar: BlindsimultaanProsman@yahoo.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.