Informatie

Damdriedaagse wegens succes geprolongeerd

De Haagse Damdriedaagse staat ook voor dit jaar weer op de kalender. Na het succes van vorig jaar is dit evenement van donderdag 26 t/m zaterdag 28 mei wegens succes geprolongeerd, zij het in een wat andere vorm dan vorig jaar. Hoofdmoot is wel weer het kampioenschap van Nederland voor pupillen meisjes en het NK voor welpen en welpen meisjes. Plaats van handeling is opnieuw ISV De Kameleon aan het Veldzicht. Alle ochtendrondes beginnen om 11.00 uur.
Vier van de zes deelneemsters bij de pupillen zijn opnieuw present onder wie titelhouder Yulia Bintsarovska (Kampen) en haar belangrijkste uitdaagster Sacha Chumachenko (Eindhoven). Ook de Haagse Hope Emy van den Berg en Marlijn Moene (Wageningen) zijn weer van de partij. Jasmina Benhari (Hilversum) debuteert in een hogere leeftijdscategorie. Zij pakte vorig jaar de titel bij de welpen meisjes en werd bij de welpen algemeen tweede na een bloedstollende barrage met Hagenaar Temuulen Khurelbaatar. Indy Schouten (Reeuwijk) is eveneens nieuw in dit gezelschap.
De tien welpen komen op zaterdag 28 mei in actie. Hier zijn Alexander Glogowski, Felix van der Meer, Antoni Cinciruk en Noa van Kooten (strijdt met Hoogeveense Chantal van Zanten om de titel bij de meisjes) allen lid van DC Den Haag, dat het 105-jarige bestaan onlangs vierde met promotie naar de hoofdklasse.

Donderdag 26 mei gaat om 11.00 uur op de parkeerplaats ook het tweede THOpen Lucht Sneldamtoernooi van stapel. Wie nog wil meedoen kan zich aanmelden bij tho@damweb.nl. Het inschrijfgeld bedraagt 7,50 euro, inclusief een lunch.

Om 13.00 uur begint tevens het open Haagse huisdamkampioenschap. Deelname is gratis. Opgeven bij Jan Kok: jan.kok@casema.nl ‘s Avonds is er voor de meiden en hun ouders een barbecue die wordt opgeluisterd door meester-verhalenverteller Hans van Woerkom.

Op vrijdag 27 mei werken de deelneemsters hun derde ronde af waarna ze gaan bowlen in Kijkduin.

De Vriendendamkring

Zaterdag 28 mei is er van 10.00-16.00 uur tevens het allerlaatste reünie-bliksemsneldamtoernooi van de voormalige Haagse damsociëteit De Vriendendamkring. In de voormalige groentezaak aan de Rembrandtstraat 7 van Arie Jacob en Corry Storm
werd van 1967-1987 bijna dag en nacht gedamd. Ook beroemdheden als Baba Sy, Andris Andreiko, Iser Koeperman, Ton Sijbrands, Harm Wiersma en Jannes van der Wal zijn daar in actie geweest. De initiatiefnemer is in 2015 overleden en zal nu worden geëerd met een toernooi met als inzet de kolossale Arie Jacob Storm Cup waarbij ook zijn weduwe Corry
en zijn dammende zoon Arie jr. aanwezig zullen zijn.
Als vriendendienst zal oud-wereldkampioen en oud-Hagenaar Ton Sijbrands weer belangeloos een kloksimultaan tegen zes tegenstanders geven.

Zie ook www.jeugddammen.com
Voor meer info: Fred Ivens 06 – 10204996.

Arie Jacob en Corry Storm samen met Ton Sijbrands tijdens de laatste reünie
in 2012 van De Vriendendamkring.

De kolossale Arie Jacob Storm Cup.

Foto’s: THO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.