JeugdNieuwsUitslagen

ZHDB Sneldamkampioenschap 2016

Afgelopen zaterdag had in Katwijk aan Zee het jaarlijkse provinciale sneldamkampioenschap plaats. ’s Ochtends startten de senioren en oudere jeugd en ’s middags stroomden de overige jeugd in.

In de laagste ratingcategorie (tot 900) waren inclusief twee aspiranten negen deelnemers. Al snel werd duidelijk dat Daniël Boom (RDC) er boven uit stak, hij eindigde dan ook bovenaan. Hij gaat samen met thuisspeler Arie Dubbelaar (KDC) naar het NK. LDC’er Glenn Hardenberg mist dit NK, maar werd nog wel derde. DEZ’ers Maaike de Bruin en Jari Brenninkmeijer eindigden weliswaar onderaan, maar deden goed mee en mogen naar het NK in de aspirantencategorie, samen met KDC’er Chris Pronk, die in de jeugdgroep meedeed.

In een categorie hoger kon zo’n beetje iedereen van iedereen winnen. Uiteindelijk werd regerend Nederlands kampioen Herman Vroom (DC Den Haag) toch nog derde, een punt achter Kariem Droog (DEZ) en ongeslagen kampioen Raymond van Es (Samen Sterk). De vrouwen deden in deze groep leuk mee, Maaike Kamer (DEZ) werd derde en Mariska Groenendijk eindigden op de gedeelde eerste plaats. Allen kregen een ticket voor het NK.

In de hoogste categorie bijna van hetzelfde laken een pak als in de vorige groep. Hier drie spelers op de derde plaats, Bas Messemaker (DC Den Haag), Edwin de Jager (Van Stigt Thans en DC Den Haag) en Steven den Hollander (LDG en RDC). Ali Fthalla (Samen Sterk en ADC) legde beslag op de tweede plaats achter kampioen Jeroen Kos (DC Den Haag en Van Stig Thans). Deze laatste twee kregen een ticket voor het NK. Junior Wouter Morssink werd hier laatste.

In de jeugdgroep was Emre Hageman (DC Den Haag) ongenaakbaar, hij scoorde een 100% score, hij en thuisspeler Wessel Schuitemaker plaatsten zich voor het NK. DEZ’er Rick Verbunt completeerde  het podium. Zijn zus Anna werd eerste bij de welpen en mag samen met Katwijker Arie van der Bent eveneens naar het NK.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.