NieuwsUitslagen

ZHDB behaalt monstersucces op de nationale jeugddamdag

Op zaterdag 14 april 2012 is de nationale jeugddamdag gespeeld. Hiervoor vertrokken we met drie teams naar het centraal gelegen Harderwijk. De ZHDB had ingeschreven in de categorieën welpen, pupillen en junioren. Het welpenteam bestond uit Berke, Kirsty, Tim, Luuk en Dennis. Het pupillenteam bestond uit Marco, Wijnan, Matthijs, Michael en Wouter. Het juniorenteam bestond uit Martijn, Steven, Ali en Danny. Daarnaast waren er nog vele andere bekenden aanwezig als support. De welpen- en pupillenteams hebben een rondtoernooi gespeeld in een enorme groep. Ook de aspiranten en junioren speelden in een gemengde categorie.

In de pauze werd de eerste prijs al binnengesleept. Martijn is dankzij zijn prestaties en het feit dat zijn schoolresultaten er niet onder lijden verkozen tot jeugddammer van het jaar 2011. Hij kreeg een mooie beker en een prijs van € 500,-

Martijn van IJzendoorn als nationaal jeugddammer van 2011

En vele rondes verder was er nog veel meer succes. Het welpenteam lukte het om de 2e plaats te bemachtigen. Vooral Berke en Kirsty haalden veel punten binnen, maar natuurlijk werd dit succes ook mogelijk gemaakt door Tim, Luuk en Dennis. Berke kreeg tevens een prijs voor de mooiste combinatie in de categorie welpen. Hieronder ons trotse welpenteam op de foto:

Welpenteam jeugddamdag
Ook ons pupillenteam deed het erg goed, ze hebben bijna alle mogelijke wedstrijdpunten gehaald. Er zaten wel zware wedstrijden bij, maar ze wisten het telkens weer mooi op het nippertje winnen. En dus lukte het ze om kampioen te worden! En niet alleen dat, Wouter Morssink, die op bord 1 was opgesteld sleepte ook nog eens een prijs voor de mooiste combinatie in de categorie pupillen in de wacht. Een erg mooi resultaat van ons pupillenteam! Ook zij gingen natuurlijk op de foto:

Pupillenteam jeugddamdag
En het juniorenteam deed het ook goed. Tegen Drenthe hadden ze het even heel zwaar. Maar het was niemand minder dan Danny van der Voort die het beslissende wedstrijdpunt binnen sleepte. Hiermee was ook ons juniorenteam kampioen! Daarnaast had Martijn van IJzendoorn een heel mooie forcing, waarmee hij ook nog eens de mooiste combinatie uithaalde in de categorie junioren. Op de foto ontbreken twee spelers.

Juniorenteam jeugddamdag
En met maar liefst zeven prijzen waarvan vijf eerste plaatsen ging de ZHDB naar huis. Al met al was het dus een zeer geslaagde dag. Buiten het succes was het met meer dan 100 dammers en vele, vele begeleiders ook gewoon heel erg gezellig. Iedereen die aan deze mooie dag en dit mooie resultaat heeft meegewerkt: heel erg bedankt!

Eindstanden, gedetailleerde uitslagen en meer foto’s zijn te bekijken op de site van de Gelderse dambond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.