JeugdNieuws

Wouter Morssink, Berke Yiğittürk en Gökhan Bagci kampioen

De welpen gingen in Delft op dezelfde voet verder als twee weken eerder in Den Haag. Helaas zat er ook nu geen eerste punt voor thuisspeler Thomas Jansen in. Rijnsburger Mats Wolthaus kwam twee punten tekort voor het podium dat zo groengeel gekleurd was. Jesse van der Ende (DC Scheveningen) werd met acht punten uit evenveel partijen derde en zijn clubgenoot Rais Haraka Mathlouthi won met 10 punten zilver. Gökhan Bagci van DC Den Haag was ook nu weer onverslaanbaar en mag zich een jaar lang welpenkampioen van de ZHDB noemen. Alle vijf de deelnemers hebben het recht verworven om mee te spelen in het team dat ze ZHDB zal vertegenwoordigen op 14 september tijdens de Jeugddamdag.

Bij de pupillen bleek na de eerste dag het podium al vast te staan. Kirsty Wahjuwibowo (DC Den Haag) werd met één punt meer dan de nummer drie best of the rest (Maaike de Bruin van DEZ Reeuwijk, geflankeerd door VELO-ers Koen Hankelen Thijs Roessen). Jan Christiaan Wahls (DC Den Haag) stond na zes rondes twee punten voor op Michael van der Stroom (DC Scheveningen), laatstgenoemde kwam in het onderlinge treffen op gelijke hoogte. En omdat beide evenveel partijen gewonnen hadden, besliste de laatste partij dat Jan Christiaan de derde prijs in ontvangst mocht nemen en Michael dus de tweede. Welp Berke Yiğittürk scoorde één punt meer dan de andere prijswinnaars en hij mag zich een jaar lang pupillenkampioen van de ZHDB noemen. Samen met Kirsty en Koen mogen deze prijswinnaars zitting nemen in het pupillenteam.

Aspirant Wouter Morssink (Samen Sterk) bleek te sterk voor de junioren Thomas van der Klis (Samen Sterk) en Bas van der Plas (ADC) en mocht zo de eerste prijs in ontvangst nemen. Thomas won het zilver, hij won van Bas die daardoor dus brons won. Hoe het aspirantenvijftal en juniorenviertal er uit gaan zien is op dit moment nog niet bekend. Geïnteresseerde aspiranten en junioren kunnen zich melden bij de provinciaal jeugdleider of jeugdcommissie.

De eindstand is hier te vinden.

2 gedachten over “Wouter Morssink, Berke Yiğittürk en Gökhan Bagci kampioen

 • Heey 2 jaar geleden had ik nog van Berke gewonnen. Ben 1,5 jaar geleden gestopt met dammen. Als ik dat niet gedaan had, had ik nu zeker weten op het EK gezeten. Ik ben nu nog wel bij RDC Rijnsburg betrokken hoor, alleen niet meer als spelend lid. Hopelijk snel weer!!

  Beantwoorden
  • Alex Kruyshoop

   Hallo onbekende iemand, Voor dammen ben je nooit te oud, dus wie weet zien we je nog eens achter de borden. Moeten we wel weten wie je bent natuurlijk…

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.