Informatie

Van Woerkom wint Nelis Caffa Super Cup

(door Fred Ivens)
 
De Nelis Caffa Super Cup staat in de prijzenkast van Hans van Woerkom. Door een overwinning op Pertap Malahé nam hij de kolossale wisselbeker over van Berke Yigittürk. Er wordt elk jaar om deze trofee gespeeld door de bekerwinnaars van Damclub Den Haag en De Hofstad Dammers (DHD). Van Woerkom vertegenwoordigde DC Den Haag.  In verband met corona was de bekercompetitie geschrapt bij DHD dat nu de clubkampioen had afgevaardigd.
 
Volgens het krachtsverschil had Van Woerkom aan remise genoeg, maar dat bleek zeker niet uit de partijopzet. Het werd een laveerpartij waarbij Van Woerkom veel druk kon uitoefenen op de lange vleugel van Malahé. De voormalige kampioen van Suriname verbruikte zeeën van tijd en bezweek uit eindelijk onder de druk. Na een spetterende slagwisseling bleef een winnende 5-om-4-stand over waarna Van Woerkom handen tekort kwam om alle felicitaties in ontvangst te nemen. Namens de stichting The Hague Open, die dit jaarlijkse treffen in het leven heeft geroepen, reikte Jan Kok de bokaal uit aan zijn clubgenoot.
 Nelis Caffa was een zeer markant en sterk Haags dammer die vele malen het Nederlands kampioenschap voor visueel gehandicapten in de wacht wist te slepen. Legendarisch was zijn humor. Zo trapten heel wat wedstrijdleiders erin als hij  vroeg of het licht aan mocht omdat het zo donker werd. Ook ging hij eens touwtrekken met een blinde Belg. Caffa maakte het touw aan een boom vast en ging zitten met een pilsje terwijl de zwoegende Belg uitriep: ‘Wat ben je sterk Nelis!”….
 
Hans van Woerkom heeft zojuist namens de stichting The Hague Open de Nelis Caffa Bokaal ontvangen uit handen van Jan Kok.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.