Nieuws

Van Stigt Thans landskampioen 2017/2018

Vrijwel het hele seizoen stond Van Stigt Thans uit Schiedam bovenaan in de Ereklasse van de Nationale Competitie. Toch kwam Hijken DTC in de voorlaatste ronde langszij. In de noodzakelijke barrage stelden de Schiedammers orde op zaken en pakten met een klinkende overwinning (13-7) hun vierde landstitel. In diezelfde Ereklasse redde debutant RDC het niet en verdween puntloos naar de Hoofdklasse.

In deze klasse had de ZHDB vier ijzers in het vuur. DC Den Haag redde het niet en mag volgend seizoen in de Eerste Klasse proberen te promoveren. Samen Sterk bleef via de nacompetitie in de Hoofdklasse, Constant Charlois werd met een derde plaats best of the rest en Van Stigt Thans 2 was een ronde voor het einde al verzekerd van de titel en dus promotie naar de hoogste klasse.

In de Eerste Klasse eindigden LDG en CCR 2 aan de bovenkant van het rechterrijtje, handhaafde Van Stigt Thans 3 zich dit seizoen in de reguliere competitie en wisten De Hofstad Dammers zich via de nacompetitie te handhaven. In de Tweede Klasse speelden DC Scheveningen, Den Haag Hofstad CT en Samen Sterk 2 weinig tot geen betekenis, werd RDC 2 best of the rest met een derde plaats. DEZ Reeuwijk CT werd kampioen en mag het volgend seizoen in de Eerste Klasse gaan proberen. Hierbij mogen ze echter geen gebruik maken van spelers van Kijk Uit en Damlust, tenzij ze die lid maken van DEZ Reeuwijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.