JeugdNieuws

Thijs van Hilst en Surya Badal kampioen van Zuid-Holland

Het jeugdkampioenschap van Zuid-Holland had net zo goed jeugdkampioenschap van Den Haag kunnen heten, alle deelnemers kwamen namelijk uit de Hofstad. Dit waren allen welpen en pupillen, bij de aspiranten en junioren was de animo zodanig laag dat er geen kampioenschap verspeeld kon worden in die categorieën.

Na zeven rondes in De Kameleon bleek dat er slechts één remise was genoteerd. Toch waren er bij de welpen twee barrages nodig. Romy Luttekes en Emy van den Berg wonnen beiden twee keer en eindigden op de gedeelde derde plaats. Na een spannende barrage mocht Emy de beker voor de derde plaats mee naar huis nemen. Surya Badal en Djilan Hu waren al zeker van een beker, ze eindigden op de gedeelde eerste plaats, ze wisten beide vijf keer te winnen. Een barrage moest uitmaken hoe de bekers verdeeld werden. Hier bleek Surya de sterkste.

Bij de pupillen was eenieder al zeker van een beker. Djamaldi Coene moest na zeven rondes genoegen nemen met het brons. Zijn zus Ysila Taramov pakte het zilver en Thijs van Hilst, schooldamkampioen van Den Haag, was een klasse apart en won al zijn partijen.

        (foto’s: Jan Kok)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.