Jeugd

Sint Michaëlschool en Kinderkring damkampioenen Zuid-Holland

De Sint Michaëlschool uit Hazerswoude-Dorp en de Kinderkring uit Woubrugge zijn afgelopen zaterdag provinciaal kampioen schooldammen geworden. In Alphen aan den Rijn was het Archeon gastheer van een geweldig schooldamtoernooi, waar 160 leerlingen de strijd op het dambord met elkaar aangingen.
In de welpencategorie (groep 1 t/m 6) liet het team van de Sint Michaëlschool er geen gras over groeien wie de beste was. Keer op keer wisten ze hun wedstrijden groot verschil te winnen, zelfs van hun gevreesde rivalen van de Kinderkring. Zij moesten genoegen nemen met zilver en brons. Alleen in de laatste ronde, toen de buit al binnen was, verloor de Sint Michaëlschool met 3-5 van de Eben Haëzerschool uit Boskoop, die daardoor vierde werden. De kampioen van vorig jaar, Rehoboth uit Moerkapelle, eindigde als vijfde.
Bij de pupillen (groep 7/8) stond de Kinderkring wel op het hoogste treetje en dat was al voor de derde (!) keer op rij. Het viertal ging voortvarend van start en hoefde alleen tegen de Oranje Nassauschool uit Stolwijk een 4-4 gelijkspel toe te staan. Het Stolwijkse viertal verloor geen enkele wedstrijd, maar speelde wel drie keer gelijk waardoor de Graaf Jan van Nassauschool (Gouda) ze in de laatste ronde nog voorbij wisten te gaan. Ook het andere team van de Goudse school deed bovenin goed mee en eindigde als vierde, net voor de Bernadetteschool uit Naaldwijk.
Voor de beste scholen uit de provincie wacht nu de landelijke halve finale. Die wordt op zaterdag 8 april gespeeld, op zes locaties in Nederland. Foto’s van het provinciale kampioenschap zijn terug te vinden op de website van hoofdsponsor Happy Alphen.

Dear volledige eindstand vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.