Jeugd

Schooldamtitels naar Stolwijk en Woubrugge

De Oranje Nassauschool uit Stolwijk en de Kinderkring uit Woubrugge zijn afgelopen zaterdag provinciaal kampioen schooldammen geworden. In Gouda was de Goudse Waarden gastheer van een zeer spannend schooldamtoernooi, waar je meer dan 160 leerlingen van 21 basisscholen kon horen denken: zó stil en serieus werd er gedamd.

In de pupillencategorie (groep 7/8) ging de titel na een spannende strijd naar het viertal van de Kinderkring, vlak voor de Graaf Jan van Nasauschool (Gouda) en de Springplank (Hazerswoude-Dorp). De top-3 ontliep elkaar nauwelijks en speelde hun onderlinge partijen allemaal gelijk. De Graaf Jan van Nassauschool maakte echter een kleine misstap tegen de als vijfde geëindigde Bernadetteschool uit Naaldwijk, terwijl voor de Springplank de spanning in de laatste ronde te groot werd tegen de Willem de Zwijgerschool uit Den Haag, dat zo nog opschoof naar de vierde stek.

Bij de welpen (groep 1 t/m 6) liet de Oranje Nassauschool er geen gras over groeien: zij gingen ongeslagen naar de titel. De Johannes Postschool uit Hazerswoude ging lang goed mee met het Stolwijkse viertal, maar kregen in de voorlaatste ronde met 8-0 op de broek, en werden tot overmaat van ramp toen nog voorbij gestoken door de Kinderkring, dat dus een geweldige dag meemaakte. De Rehoboth (Waddinxveen) en de Bernadetteschool wisten door een mooie eindsprint nog op te stomen naar de plekken 4 en 5.

Voor de beste scholen uit de provincie wacht nu de landelijke halve finale. Die wordt op zaterdag 11 april gespeeld, op zes locaties in Nederland. Deze wedstrijden zijn weer de opmaat voor het Nederlands Kampioenschap Schooldammen, dat voor groep 7/8 op 30 mei in Alphen aan den Rijn gehouden wordt.

De volledige uitslag van het toernooi is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.