Jeugd

Schooldamtitels naar Moerkapelle en Woubrugge

20160312_145231De Rehoboth uit Moerkapelle en de Kinderkring uit Woubrugge zijn afgelopen zaterdag provinciaal kampioen schooldammen geworden. In Gouda was de Goudse Waarden gastheer van een geweldig schooldamtoernooi, waar meer dan 160 leerlingen de strijd op het dambord met elkaar aangingen.

In de pupillencategorie (groep 7/8) was de titel voor het tweede opeenvolgende jaar voor De Kinderkring uit Woubrugge. De Oranje Nassauschool (Stolwijk) zat hen continu op de hielen, maar moest in de onderlinge wedstrijd toch het hoofd buigen. De Willem de Zwijgerschool uit Scheveningen completeerde het podium, vlak voor het tweede team van de Oranje Nassauschool en de Johannes Postschool uit Hazerswoude-Dorp.

De Rehoboth uit Moerkapelle werd in 2014 al kampioen bij groep 7/8, en nu was het raak bij de welpen (groep 1 t/m 6). Het viertal won vijf wedstrijden en speelde er slechts twee gelijk. De Bernadetteschool uit Naaldwijk eindigde ook ongeslagen, maar met net wat meer remises, als tweede. Het brons was voor de Sint Michaƫlschool uit Hazerwoude-Dorp, voor het tweede team van de Bernadetteschool en de Gerardus Majellaschool uit Reeuwijk.

Voor de beste scholen uit de provincie wacht nu de landelijke halve finale. Die wordt op zaterdag 9 april gespeeld, op zes locaties in Nederland, waaronder in Reeuwijk en Alphen aan den Rijn.

Hier vind je de eindstand van het toernooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.