Jeugd

Schooldamtitels naar Gouda en Woubrugge

In de aula van scholengemeenschap de Goudse Waarden heeft de Graaf Jan van Nassauschool afgelopen zaterdag met verve hun schooldamtitel van vorig jaar in de pupillencategorie (groep 7/8) verdedigd. Bij de welpen (groep 1 t/m 6) werd de Kinderkring uit Woubrugge provinciaal schooldamkampioen.

In de pupillencategorie (groep 7/8) waren er twintig deelnemende viertallen. De strijd om het goud ging net als vorig jaar tussen de titelverdedigers van de Graaf Jan van Nassauschool uit Gouda en de runners-up van de Kinderkring uit Woubrugge. De onderlinge wedstrijd eindigde in remise. De Goudse dammers wisten in de laatste ronde hun zenuwen echter beter in bedwang te houden. De Kinderkring verloor van de Sint Michaƫlschool uit Hazerswoude-Dorp, die daarmee het brons voor zich opeisten. De Prins Willem-Alexanderschool uit Waarder werd vervolgens vierde, net weer voor de Eben Haƫzerschool uit Boskoop en de Bernadetteschool uit Naaldwijk.

Bij de welpen (groep 1 t/m 6) was de Kinderkring uit Woubrugge duidelijk een maatje te groot voor de 21 andere schoolteams. Een ronde voor het eind was de overwinning al zeker. Daarachter werd flink gevochten om de podiumplaatsen. De Regenboog uit Reeuwijk was slecht gestart, maar maakte in de laatste rondes een flinke inhaalslag, en werden tweede. De Julianaschool uit Rijnsburg debuteerde in het kampioenschap met een prachtige derde plek. Vlak daarachter eindigden de Zonnebloem uit Den Haag en het tweede team van de Kinderkring.  

Het provinciale schooldamtoernooi was na de plaatselijke wedstrijden het tweede tussenstation naar het Nederlands Kampioenschap schooldammen. De halve finales voor het NK worden op zaterdag 13 april gespeeld op zes locaties door heel Nederland.

De eindstanden van het schooldamkampioenschap kun je hier downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.