NieuwsUitslagen

RDC clubkampioen 2016/2017

De kaarten zijn geschud na een spannende competitie in vijf klassen. In de Derde Klasse maakten de teams van ADC aanvankelijk de dienst uit, maar MDV 2 stak een stokje voor de promotie van zowel ADC 2 als ADC 3. Nu mag MDV 2 het samen met ADC 2 in de Tweede Klasse gaan proberen.

In de Tweede Klasse bleek Den Haag 2 een flinke maat te groot, alle wedstrijden werden gewonnen. Het tweede team van DC Den Haag promoveert naar de Eerste Klasse. Damlust 3 en VELO 2 eindigen in wedstrijdpunten, bordpunten en onderling resultaat exact gelijk. Het lot besliste dat Damlust 3 het na een jaar weer in de Derde Klasse mag proberen.

In de Eerste Klasse werd alleen gestreden om promotie, DID Bergambacht had voor de competitie aangegeven niet meer te kunnen uitkomen met een vijf- of zestal. In 1B was het erg spannend maar De Hofstad Dammers 2 liet te veel punten liggen, iets minder dan De Lier, maar VELO trok hier aan het langste eind en zij zullen volgend seizoen in de Hoofdklasse uitkomen. Dat geldt ook voor LDG, dat met een 100% score in 1A de titel greep.

In de Hoofdklasse was het zowel onderin als bovenin erg spannend. Helaas lukte het Naaldwijk niet om wedstrijdpunten te vergaren, zij zullen samen met ADC teruggaan naar de Eerste Klasse. Van Stugt Thans deed lang mee om het kampioenschap maar werd in het onderlinge duel met de nieuwe kampioen met 10-2 verslagen. En die nieuwe kampioen is RDC dat slechts één punt afstond en wel aan Den Haag.

 

Klasse Kampioen Promotie Degradatie
Hoofdklasse RDC n.v.t. Naaldwijk, ADC
Eerste Klasse A LDG LDG DID
Eerste Klasse B VELO VELO n.v.t.
Tweede Klasse Den Haag 2 Den Haag 2 Damlust 3
Derde Klasse ADC 2 ADC 2, MDV 2 n.v.t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.