Informatie

Provinciaal Kampioenschap

Dit jaar is er maar één klasse in het Provinciaal Kampioenschap omdat de klassen onder de Hoofdklasse parallelklassen zijn.

Op de eerste avond kon één partij in de Hoofklasse niet doorgaan, namelijk Radjinder Jharap – Marlon Mangroe.  Frans Teijn en Harry Zandvliet wilden in eerste instantie niet afruilen, want lange tijd bleven veel schijven op het bord staan waarbij Frans nog 1 schijf had op de achterste lijn en Harry geen een. Daarna werd Harry naar de kanten gedwongen en bleef Frans het centrum bezetten. Harry kon dit redelijk herstellen, maar gaf Frans toch kans op voordeel. Frans ruilde echter met de verkeerde schijf terug. Daarna bleef de stand in evenwicht en combineerde Harry (onnodig) naar remise.
Nico Leemberg en Sjaam Biekram maakten er een korte partij van. Met het bord nog goed vol met schijven vergat Sjaam waarschijnlijk de zetcontrole, want hij vergat een gaatje te sluiten. Met twee schijven verlies kon hij gelijk opgeven.
Soelinder Jagram en Bonne Douma maakten er wel een lange partij van. Soelinder richtte zijn stelling meer naar het centrum en Bonne vormde een oostblok. Voordat hij deze kon gebruiken ruilde Soelinder een schijf weg waardoor dat niet meer mogelijk was. Soelinder kreeg daardoor licht
voordeel qua stand en tempi. Daarna werd het voormalig oostblok vastgezet, maar daar geeft Bonne niets om. Langzamerhand draaide het voordeel van Soelinder om in heel licht voordeel voor Bonne totdat Soelinder een fout maakte. Bonne won de partij en staat nu op een gedeelde eerste plaats met Nico. 

Voor de tweede ronde kon één partij in de Hoofklasse niet
doorgaan, namelijk Radjinder Jharap – Soelinder Jagram. De eerste ronde kon Radjinder niet en deze ronde kon Soelinder niet. Aangezien Soelinder ziek is, hebben zij tot remise besloten. De partij tussen Harry Zandvliet en Marlon Mangroe werd dinsdag bij Den Haag ingehaald.
In de partij tussen Sjaam Biekram en Frans Teijn gingen beide spelers naar hun rechtervleugel. Beide spelers kregen een rijtje schijven evenwijdig aan de middellijn waardoor er geen voordeel kon worden behaald. Dit veranderde toen Frans een 2 om 2 nam, want daardoor kon Sjaam de
mogelijkheden van Frans beperken. Even later maakte Frans een beslissende fout waardoor Sjaam naar winst kon combineren, maar hij offerde een schijf te veel. Frans gaf na de combinatie op, maar had nog een goede kans op remise! 
Bonne Douma nam tegen Nico Leemberg al snel een voorpost in. Na enkele keren aanvallen en ruilen werd de schijf vastgezet waardoor Nico weer ging ruilen, maar nu naar achteren. Bonne kreeg voorsprong in tempi, maar zijn rechtervleugel raakte overbelast. Een ruil naar achteren werd Bonne uiteindelijk fataal, want hij gaf hiermee Nico de kans om aan te vallen. Nico deed dit en toen Bonne met een schijf (29-24) de verkeerde kant op ging won Nico de partij. Marlon Mangroe en Harry Zandvliet bouwden beiden een sterke piramide op in het centrum en toen Harry de kans zag om een dam te halen pakte hij deze, maar bleek het achteraf een grote ruil te zijn. Daarna konden beide dammers weer ‘opnieuw’ beginnen met opbouwen. Daarbij moest Marlon klassiek vermijden omdat hij tempivoordeel had, maar maakte hij de fout dat hij zich onnodig vast
liet zetten. Marlon brak nog door naar dam, maar kwam tegenover een grote overmacht te staan. Marlon haalde woensdag zijn partij in tegen Radjinder Jharap en speelde deze keer wel klassiek hoewel Marlon nu ook tempivoordeel had. Daarbij zagen beide spelers een combinatie bij de 39e zet voor Marlon over het hoofd. Marlon offerde later een schijf, maar had toch remise kunnen halen. Marlon deed dit niet en verloor de partij.

Tot minimaal eind deze maand geen provinciaal kampioenschap in verband met Coronavirus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.