Informatie

Online dammen op Lidraughts

Sinds een paar weken kan er online gedamd worden op Lidraugts.org.

Lidraugts.org is gemaakt met als enige doel een fijne online-plek te maken waar iedereen gratis kan dammen. Alle huidige en toekomstige mogelijkheden van de website zijn gratis voor iedereen toegankelijk en er zal nooit reclame worden getoond!

Je kan op lidraughts.org zowel normaal dammen (internationaal 10×10) als Fries dammen. Je kan losse potjes spelen (met of zonder rating), aan toernooien deelnemen en simultaans geven of er aan deelnemen.

Als leermogelijkheden is er een analysebord, een groeiende verzameling tactische puzzels en de mogelijkheid voor studies. Met deze studies kan je zelf lesmateriaal maken of dat van anderen bekijken en bijvoorbeeld live lessen geven voor andere gebruikers op een gedeeld analyse bord.

Verder is er een forum, een tool om de coördinaten van het dambord te oefenen, de mogelijkheid om PDN-partijen van bijvoorbeeld Toernooibase te importeren en analyseren (zowel Fries als gewoon dammen) en meer!

De website is momenteel beschikbaar in het Nederlands en in het Engels en in de toekomst ook in andere talen.

Voor de toekomst staan er nog vele andere uitbreidingen en verbeteringen ingepland, waaronder de mogelijkheid om live computeranalyse voor je partijen aan te vragen, een online computertegenstander, een opening verkenner en eindspeldatabase, en meerdere damvarianten.

Het is een open source project, dus voor alle geïnteresseerden is ook de volledige broncode in te zien op https://github.com/RoepStoep/lidraughts

 

Een gedachte over “Online dammen op Lidraughts

 • Beste lezers en damvrienden,

  Inmiddels kan iedereen ter wereld tegen de computer (aangepaste Scan 3.0) spelen, met 8 moeilijkheidsgraden. Tevens kun je van geïmporteerde partijen en live gespeelde partijen computeranalyse opvragen. Bij een computeranalyse komt automatisch informatie waarom bepaalde zetten fout zijn, met een alternatieve (betere) lijn.
  Ook is het mogelijk om partijen ‘in de browser’ te analyseren, wat inhoudt dat je onbeperkte computeranalyse hebt, meer diepte.

  Eind november zijn er fantastische ontwikkelingen geweest m.b.t. een damcomputer voor Fries dammen. Een bijzonder sterke Fries dammer heeft het onderspit moeten delven tegen die nieuwe engine. We hopen toekomstig ook voor Fries dammen dezelfde computer mogelijkheden aan te bieden kunnen bieden.

  Met een groeiend aantal spelers nu al uit alle hoeken van de wereld willen we allen uitnodigen weer eens een kijkje te nemen. En vergeet niet: alles is en blijft gratis!

  Vriendelijke groet, Fedde Kramer (alias BumperBalloonCars)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.