EventsJeugdUitslagen

Morssink en Hageman sneldamkampioen!

Zaterdag 10 juni was het in Denksportcentrum Den Hommel gezellig druk met sneldammers van jong tot oud en van alle sterkten. Tussen al het grootmeestergeweld in categorie A konden Wim Bremmer (RDC, Den Haag) en Kees Romijn (vST) zich helaas niet staande houden, beide kwamen niet verder dan de C-finale, waarin Wim nog wel nog net de top-drie wist te bereiken. Een troostprijs was er weggelegd voor Martijn van IJzendoorn (VELO, Damlust) die de B-finale wist te winnen. Jitse Slump (vST) werd derde. Kersverse vST’er Hein Meijer legde beslag op het brons in de A-finale, al moest er wel het nodige rekenwerk an te pas komen om Wouter Sipma vierde te maken. Het zilver was weggelegd voor Alexander Baliakin en Roel Boomstra prolongeerde.

In categorie B had Jack van der Plas (KDC, RDC) zijn dag niet had en moest daardoor genoegen moest nemen met de C-finale. Ook hierin werd hij slechts vierde. Meer succes voor Reginald Lindemans (LDC) en Herman Vroom (Den Haag). Beide plaatsten zich voor de A-finale. Helaas zat het de voorzitter van LDC niet mee en werd hij zevende. Voor Herman wel een podiumplaats. Helaas net geen goud, hij eindige weliswaar bovenaan, maar het was een gedeelde plaats en hij had van de Fries Aize Plantinga verloren.

In de laagste ratingcategorie wist Gilles van Winkel (MDV) zich net niet te plaatsen voor de B-finale. In de C-finale wist hij de meeste punten te scoren, samen met twee anderen, van wie hij won, wat hem dus een mooie troostprijs opleverde. Arie Dubbelaar (KDC) en Alex Kruyshoop (Den Haag) plaatsten zich voor de A-finale. Hierin kon Alex echter geen potten breken en Arie werd (gedeeld) vierde.

Bij de vrouwen was de ZHDB goed vertegenwoordigd. Alleen Nel Lindhout (Scheveningen, MDV) wist zich voor de B-finale te plaatsen, helaas was toen de koek een beetje op.  Een troostprijs was er voor Leny van der Gaag-Pronk (MDV, Scheveningen) die de C-finale won. Ze kaapte deze prijs net weg voor de neus van Hanny de Vaal-Kokshoorn (Den Haag, Scheveningen). De tweeling Joke en Gerda van der Meijden (Scheveningen, MDV) eindigde gezusterlijk op de vierde plaats.

Bij de junioren geen voorrondes, omdat van de veertien aanmeldingen er in de aanloop naar het kampioenschap ook nog eens vier afvielen. Weinig concurrentie dus voor Arie van der Knaap (Kijk Uit) en Wouter Morssink (Samen Sterk, ADC, Den Haag). Voor Arie was een plek in de middenmoot weggelegd, voor Wouter een plaats op het podium en wel de hoogste trede. Hij mag zich dus en jaar sneldamkampioen van Nederland noemen en verzekerde zich ook van een plaats voor het kampioenschap van volgend jaar.

Bij de aspiranten speelden Maaike de Bruin (DEZ) en Berke Yigitturk (Den Haag) mee. Voor Maaike zat er niet meer dan de C-finale, waarin ze in de middenmoot eindigde. Berke plaatste zich voor de A-finale, waarin hij gedeeld derde werd. Het wedstrijdreglement bezorgde hem het brons en een ticket voor volgend jaar.

 

Ook bij de pupillen twee deelnemers. Voor Wessel Handgraad (RDC) waren de meeste tegenstanders te sterk, hij wist in de C-finale geen potten te breken. Emre Hageman (Den Haag) wist de A-finale te bereiken en hierin was hij heer en meester en prolongeerde daarmee zijn titel. Ook mag hij volgend jaar weer zonder het spelen van een provinciale voorronde meedoen.

Bij de welpen deed Stan van der Meer (MDV) mee en ook hij plaatste zich voor de A-finale. Hierin waren de meeste concurrenten een maatje te groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.