Nieuws

MI Frerik Andriessen baas in eigen stad

(door Henk de Witt, met enkele aanvullingen)

Het Open Delfts Sneldamkampioenschap werd een prooi voor de jonge Delftse meester Frerik Andriessen. Hij prolongeerde zijn titel en scoorde in het sterke deelnemersveld maar liefst dertien uit zeven. Kersvers DOS-lid Gaetano Nahar deed van zich spreken met een fraaie tweede plaats. Hij liet Delflandkampioen Jeroen Kos (derde) de Schiedamse grootmeester Ron Heusdens en de snel opkomende jeugdige meester Martijn van IJzendoorn achter zich.

In de hoofdklasse legde oud-jeugdlid van DC Den Haag Talha Qari beslag op de eerste plaats na een spannende finale met Sarah Rijgersberg. De partij werd remise. Sarah dus tweede, Pertap Malahé derde.
De eerste klasse werd een prooi voor Hagenaar Radjen Kalloe, die met 9 punten met evenveel punten scoorde als Gerard Peroti. Scheveningen-voorzitter Johan Pronk voerde de groep met acht punten aan.
In de tweede klasse kwam Moen Lachman uit Den Haag sterk voor de dag. De titel was voor hem. Chiel Overvoorde is (of moeten we zeggen ‘was’?) geen specialist in sneldammen. Nu ging het verrassend goed, hij werd tweede. Sanjai Dhauntal eindigde als derde.
Deze keer deden geen huisdammers mee, of?…  Oud-jeugdlid van DOS Judith Rijgersberg had weer eens zin om een avondje te dammen. Oud-(jeugd)leden zijn altijd welkom! Omdat zij al enkele jaren niet meer in clubverband damt, mocht zij de beker voor huisdammers mee naar huis nemen.
Alle eindstanden staan inmiddels op Toernooibase:  Open Delfts Sneldamkampioenschap,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.