JeugdNieuwsUitslagen

Martijn van IJzendoorn GMI

Martijn van IJzendoorn, het jeugdig talent – 19 jaar – van DC VELO en Damlust Gouda, mag zich sinds kort internationaal grootmeester dammen noemen. Martijn kwam op zesjarige leeftijd voor het eerst in aanraking met dammen op de Jozefschool tijdens een open avond ter gelegenheid van het nieuwe schoolgebouw in de Wateringse wijk Essellanden. Kort daarop melde hij zich bij damclub VELO aan. Hierop volgde een ontwikkeling, die onder andere leidde tot veel titels op nationaal-, Europees- en wereldniveau.

In 2013 werd Martijn al uitgeroepen tot Westlands sportman van het jaar. En zijn ontwikkeling gaat voort. Afgelopen augustus werd hij op fenomenale wijze drievoudig Europees kampioen junioren bij zowel het standaard damspel als bij beide vormen van het sneldammen (Rapid en Blitz).

Eveneens in augustus haalde hij in het open MTB-toernooi in Hoogeveen op overtuigende wijze de 1e plaats. Daarbij wist hij liefst drie internationale grootmeesters aan zijn zegekar te binden.

Twee weken geleden behaalde Martijn één van de beste prestaties door in het Europees kampioenschap voor senioren in het Turkse Izmir naast de Rus Alexey Chizhov en Roel Boomstra een gedeelde 1e te plaats te bereiken. Martijn bleef ongeslagen, maar door weerstandspunten werd hij derde.

Na dit toernooi werd hij door de werelddambond benoemd tot internationaal grootmeester. Martijn van IJzendoorn staat qua rating nu op de viftiende plaats van de wereld.

En na deze imposante reeks heeft hij tot slot afgelopen week ook nog zijn titel op het WK junioren in Izmir weten te prolongeren.

Tweede in deze categorie werd Jitse Slump van Van Stigt Thans (en ook het brons was voor Team KNDB, namelijk Wouter Wolff). In andere categorieën ook deelname van jeugd uit onze regio. Marco de Leeuw (RDC) speelde bij de aspiranten mee, hij eindigde op de vijftiende plaats met tien uit negen als de beste Nederlander. Ook Berke Yiğittürk werd de beste Nederlander, de pupil van DC Den Haag bleef met elf uit negen ongeslagen en werd gedeeld zesde. Zijn clubgenoot Emre Hageman scoorde een punt minder en werd dertiende.

podium-wk-junioren-2016-izmir

(artikel is een bewerking van het artikel uit het VELONieuws door Dick van IJzendoorn)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.